Türklerin Hollywood Yanağı Estetiğine Neden İhtiyacı Var?

Son zamanlarda trend olan ve uzmanların dikkatli olmaları konusunda uyardığı Hollywood yanağı estetiği hakkında Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Başar Kaya kritik noktaları anlattı.

15.08.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-12:09) Türklerin Hollywood Yanağı Estetiğine Neden İhtiyacı Var?

Özellikle Türkler için daha uygun olan Hollywood yanağı estetiği bizim bazı alışkanlıklarımızdan kaynaklı daha çok ihtiyacımız oluyor.

TÜRKLER KAYGI KASININ ÇOK KULLANIYOR

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Başar Kaya, 'Hollywood estetiği' içinde ifade edilen çene dolgusu yönteminin çene hattı yuvarlak suratlı hastalara kullanılması durumunda olumlu neticeler aldıklarını anlatarak, bu uygulamanın Türk toplumu için ideal olduğunu belirtti. Türk insanının kaygı kası olarak isimlendirdiği yüzdeki bir kası oldukça kullandığının altını çizen Dr. Kaya, şöyle ifade etti: 'Çocukluktan beri kullanılıyor, bu sebeple çene kemiği yeterince öne doğru gelemiyor. Yandan baktığımızda alt dudakla aynı hatta olması gereken çenenin Türk toplumunda oldukça fazla geride olduğunu fark ediyoruz. Dikkatli bakarsanız erkeklerde bu oldukça daha belirgin. Gıdısı olan oldukça erkek var. Aslında çoğunda gıdıdan çok çene geriliği var. Bu noktada çene ucunun uzatılması ya da öne doğru getirilmesi hastanın surat oranlarının tamamlanması için kritik. Çene ucuna uygulanan dolgu uygulamaları suratı daha orantılı hale getiriyor. Hedef estetik değil uyum. Yani alın-kaş, kaş-burun, burun-çene mesafesinin olması gerektiği noktaya gelmesini mümkün kılmak.'

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal