Ton Balığı Zararlı mıdır?

Marketlerde satılan ve salatalarda dahi kullandığımız lezzetli balık ton balığı aslında göründüğü kadar yararlı ve masum olmayabilir.

21.08.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-15:28) Ton Balığı Zararlı mıdır?

Konservelerden evimize gelen ve en kolay yenen ton balığı aslında sağlık açısından bazı tehlikeler barındırabilir. Dikkat etmek gerekir.

TON BALIĞI ZARARLI MIDIR?

Ton balığını sıklıkla tüketmek zarar verebilir. Çünkü doğadaki balık türlerine bakıldığında bir besin zinciri bulunmaktadır. Her balık kendisinden daha ufak balıkları yer ve tükettiği balıklardaki bakterileri, toksik maddeleri ve atıkları da içine çeker. Günümüzde ortalama bir balinanin ortalama bir kent çöplüğü kadar toksit madde taşıdığı iddiası burdan kaynaklıdır. Bu sebeple ton balığı da oldukça büyük bir balık türü olduğu kendinden daha ufak birçok balık vardır. Ve bunların çoğunu yediği için onların toksikli ve zararlı maddelerini de çekmiş ve içinde barındırı. İnsanlar da ton balığını yediğinde yüksek toksitli bir balık yer. Ancak bu hiç yenmeyecek demek değildir. Sadece sıklıkla yenmemesi sağlık açısından önerilir. Abd'de uzmanlar 20 yaşın altındakilerin ton balığı hiç yememesi gerektiğin, 20-40 yaş arası kadınların olabildiğince hiç yememesini, genç erkeklerin de en fazla 10-15 günde 1 porsiyon yemesini öneriyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal