Yemeklerden Sonra Sindirim Sorunu Yaşıyorsanız Karanfil Tüketin

Ağızdaki kötü kokuları giderici özelliğini bildiğimiz karanfilin sindirim için de tam bir şifa deposu olduğunu biliyor muydunuz? İçerdiği anti-mikrobik maddesinden dolayı birçok hastalığa iyi gelen karanfilin suyu yemeklerden sonra içilince mideyi rahatlatıyor.

21.08.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 21.08.2019-14:58) Yemeklerden Sonra Sindirim Sorunu Yaşıyorsanız Karanfil Tüketin

Kokusu ve tadıyla sevilen baharatgillerden olan karanfil, sindirim dahil birçok rahatsızlığa iyi gelen içerikler barındırıyor. 

HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

- Yemeklerin ardından sık sık sindirim sorunu  yaşayan kişiler karanfil suyunu içerek bu şikayetlerini azaltabilir. İçerdiği antimikrobik madde vesilesiyle ağızdan başlayıp bağırsaklara kadar sindirim sisteminde bulunan zararlı bakterileri idrar yolu ile atmayı sağlar. 

Karaciğer vücutta yağ ve toksin depolanmasına müsade etmeyen önemli bir organdır. Fakat çeşitli sebeplerden dolayı deforme olmuş karaciğere yardım amaçlı karanfil suyu tüketilebilir. Aynı zamanda cildin yenilenmesini sağlar.

- Karanfilin akciğer kanserinin ilk evresinde etkisi olduğu bilinmektedir. Bununla beraber kandaki şeker dengesini koruyan karanfil şeker hastalarına da oldukça yararlıdır.

Karanfil suyu saça veya cilde direkt olarak uygulanınca buralarda yaşanan deformasyonları en aza indirir. Yıpranmış, dökülen ve kepeklenmiş saçlara daha canlı ve parlak bir etki verir. Cildin yenilenmesini sağlayarak kırışmasını ve yaşlanmasını engeller.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal