Tırnak Mantarına Ne İyi Gelir?

Ayak tırnağında oluşan mantar, hem görüntü itibariyle hem de ayakkabı giyildiğinde verdiği acıyla can sıkan bir durum haline gelir. Peki, tırnak mantarı nasıl tedavi edilir? Sizin için tırnak mantarını tedavi eden doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

29.08.2020-12:21 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-12:18) Tırnak Mantarına Ne İyi Gelir?

Birçok kişide görülen ayak mantarı bazı kişilerde hızlıca geçerken bazılarında çok uzun süre kalır ve dayanılmaz bir acı oluşmasına neden olur. Tırnak ucunun hemen altında, sarı veya beyaz bir nokta olarak kendini göstermeye başlayan yaygın bir durumdur. Hafif durumlarda, tırnak mantarı kişinin rahatsız olmasına yol açmaz. Ancak bazı durumlar tırnak mantarının ağrılı geçmesine ve tırnağın kalınlaşmasına neden olur. Sizin için tırnak mantarını tedavi eden doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

AYAK TIRNAK MANTARI NASIL ÖNLENİR?

Tırnak mantarından hızlıca kurtulmak için el ve ayakları düzenli olarak temizlemek gerekir. Ayak mantarı olan kişiler açık ayakkabı tercih etmeli ve pamuklu çorap giymelidir. Yalın ayakla halka açık havuzlarda ve spor salonlarında gezmemelidir. Tırnakların uzun süre nemli kalması mantar enfeksiyonunun tetiklemesine neden olur. Kuaför salonlarında kullanılan pedikür setlerinin sterilize olduğundan emin olmalısınız.

AYAK TIRNAK MANTARINI GİDEREN DOĞAL YÖNTEMLER

Sirke ve ağız bakım suyu

Bir kabın içerisine eşit miktarda beyaz sirke ve ağız bakım suyu ilave edin. Karışımın miktarının, tırnaklarınızı ıslatmada yeterli olacağından emin olun.

Nasıl Uygulanır?

Mantardan etkilenen tırnaklarınızı 30 dakika boyunca bu karışımın içerisinde bekletin. Sade bir suyla tırnaklarınızı kuruladıktan sonra temiz bir havluyla mutlaka kjurulayın. En az iki ay boyunca günde iki defa bu işlemi uygulayın.

Mısır unu

Tırnak mantarı tedavisinde oldukça etkili bir doğal yöntemlerden biri de mısır unu yöntemidir. Düzenli olarak uygulanan mısır unu yöntemi ayak tırnak mantarındaki enfeksiyonun kısa süre içerisinde azalmasına yardımcı olarak tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar.

Nasıl Uygulanır?

1 kase mısır unu ile 1 litre suyu iyice karıştırın. Daha sonra ayaklarınızı yaklaşık 30 dakika boyunca bu suyun içerisinde bekletin. Ardından temiz su ile durulayıp havlu ile iyice kurutun. İyi bir sonuç almak için 1 ay boyunca yatmadan önce her gün bu işlemi tekrarlayın.

Mentollü krem

Mentollü krem sadece ayak mantarına uygulanan bir yöntem değildir. Ayak tırnaklarında görülen mantarı tedavi etmede oldukça etkilidir.

Nasıl Uygulanır?

Mantardan etkilenen ayak tırnaklarınızı temizleyip kuruladıktan sonra mentollü kremi sürün. Mentollü kremi elinizden geldiğince tırnağın altına girmesine ve iyice yayılmasına özen gösterin. Sargı beziyle parmağınızı sarıp bir gece boyunca bekletin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal