Tatlı İsteğini Azaltan Çay Tarifi!

Bayramın yaklaşması ile, şeker ve tatlı bolluğu içinde irademizi korumak için de mücadelemiz başlıyor demektir. Peki özellikle çocukları bu tehlikeden nasıl uzak tutacağız? İşte hem çocuklar hem yetişkinler için tatlı isteğini bastıracak 2 tarif..

30.05.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-14:34)

Bayramda şeker ve tatlı limitinizi zorlamamanız için size bazı önerilerimiz var. Tatlı isteğini bastıraca çay ve çoccuklar için sağlıklı yoğurt tarifi...

TATLI İSTEĞİNİ AZALTAN ÇAY  

Malzemeler: Rezene, meyankökü, tarçın

Bir bardağın içine bir tatlı kaşığı rezene,1 tatlı kaşığı meyankökü ve 1 çubuk da tarçın alın. Üstüne kaynar suyu koyun. 5-10 dakika demlenmesi için bekleyin. İşte çayınız hazır! Bu çayı her defasında taze hazırlayıp günde 3-4 bardak içebilirsiniz.

ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIKLI YOĞURT TATLISI    

Malzemeler:  Ev yoğurdu, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, ceviz, tarçın, keten tohumu

Ev yoğurdunun içine kabaca doğranmış fındık ve cevizleri katın. Kuru üzümleri ve ince ince kesilmiş kuru kayısıları ilave edin. Eğer çocuğunuz tarçın seviyorsa üstüne bir tutam tarçın da serpebilirsiniz. Tarifi taze öğütülmüş keten tohumu ile zenginleştirebilirsiniz.

Sıcak yaz günlerde ev yoğurdunu çilek ya da çekirdeklerini çıkarıp buzlukta dondurduğunuz vişnelerle karıştırıp tüketebilriisiniz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal