Tahlil Sonuçları Kaç Saatte Çıkar?

Herhangi bir rahatsızlıktan dolayı gittiğimiz doktor, kimi zaman bizden kan ya da idrar tahlili ister. Peki bu tahlillerin sonuçları için ne kadar beklemek gerekir? Hangi testler kaç saatte tamamlanır ve sonucu çıkar? İşte merak edilenler.

26.06.2019-13:54 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-13:37)

Herhangi bir şikayetiniz olduğunda ya da rutin kontroller için doktora gidenlerden bazen kan tahlili yaptırması talep edilir ve bu tahlil sonuçlarına göre tedavi süreci başlar.

Hastalıkla ilgili verilerin kanda ölçülmesi işlemi olan tahliller, hastanede yatan hastalardan da istenir. Kan ve idrar tahlilleri; hekimin istediği bilgiler doğrultusunda farklı element ve enzimlerin ayrışması için sınıflandırmaya alınarak bu sınıflandırma sonuçlarına göre tedavi yöntemi seçilir. Tahlillerin laboratuvardan çıkma süresi;

Test sayısı ve Testin hangi bölümlerde çalışılacağıyla ilgilidir.

Ortalamalar alındığı zaman;

hormon testleri 3-4 saat,

hemogram testleri 1-2 saat,

fibrojen testleri ise 2-3 saat içerisinde hazır edilir.

İlgili merkezde test yeterliliği olmaması halinde kan veya idrar önekleri farklı laboratuvarlara gönderilerek sonuçlar beklenir. Kan grubu veya kanın pıhtılaşma zamanını ölçen testler ise 10 ila 20 dakika içerisinde hazır hale gelir. Türüne göre 40 güne kadar uzayan tahlil sonuçlarını beklemeniz gerekebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal