Kereviz Suyu Yürek Hastalığının Önüne Geçer! Kereviz Suyunun Mucizevi Faydaları

Kereviz suyu doğal bir maden niteliğine sahiptir. Peki kereviz suyunun yararları nelerdir ve kereviz suyu zayıflamaya yardımcı olur mu? Kereviz suyu, içeriğinde bulunan faydalı vitamin ve minerallerle ölümcül hastalıkların önüne geçebilir mi? İşte kerevizin faydaları.

26.06.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-13:22)

Kereviz suyu içeriğindeki A, C,  K vitaminleri, potasyum, folik asit, folat, bol miktarda vitamin ve mineral ile dolaşım sistemi, sindirim sistemi ve göz sağlığı için doğal bir iyileştiricidir.  Kilo vermek isteyenlerin de tercihi olan kereviz suyu,çok güçlü bir anti-inflamatuar özelliğine sahiptir.

KEREVİZ SUYUNUN FAYDALARI  

Hastalığa sebep olan patojenleri etkisiz hale getirebilme özelliğine sahip kereviz suyu, iltihaplanmaların önüne geçer. Bilimsel verilere göre kereviz suyu flavon isminde antioksidan bileşikleri içerir ve vücutta kronik enflamasyona nedne olan özel reaksiyonlara son vererek, kronik hastalık görülme riskini büyük ölçüde azaltmış olur.

Kalsiyum ve silisyum açsından zengin olan kereviz suyu, hasarlı kemiklerin yenilenebilmesi adına büyük bir öneme sahiptir. Vücuttaki pH değerini dengeleyerek sağlıklı hücreleri koruma altına alır, yürek hastalığı olasılığını azaltır ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

KEREVİ SUYU NASIL HAZIRLANIR?  

6 adet kereviz sapı, 2 adet limon, 6 su bardağı su ve bir avuç maydanoz. Kereviz saplarını dilimledikten sonra limon suyu, kereviz sapı, maydanoz ve 6 su bardağı suyu blenderdan geçiripi karışım elde edinceye dek çekin. Kereviz suyunu aç kanına da içmeniz yararlıdır.


Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal