Kan Testiyle Kanseri Erken Teşhis Etmek Artık Mümkün

Almanya’da yapılan bir araştırmada kan testiyle meme ve yumurtalık kanserinin erken teşhisinin mümkün olduğu ortaya çıktı.

22.02.2019-10:47 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-11:28) Kan Testiyle Kanseri Erken Teşhis Etmek Artık Mümkün

Almanya’da yapılan bir araştırmada kan testiyle meme ve yumurtalık kanserinin erken teşhisinin mümkün olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

"LİKİT BİYOPSİDEN DAHA GÜVENLİ"

Almanya’daki Heidelberg Üniversitesi’nden araştırmacılar, 650 kadınla yürüttükleri çalışmanın sonuçlarını Alman Jinekoloji Kongresi’nde açıkladı. Meme ve yumurtalık kanserini teşhis edecek kan testinin bu yıl piyasaya sürüleceği dile getirirken araştırmayı yürüten grubun başındaki Prof. Christof Sohn, Bild Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Kan testiyle kanser hastalığında kana aktif hücreler gönderen aktarıcı maddeleri tespit ediyoruz. Bunun için 15 ilik kontrolü yapıyoruz” dedi. Prof. Sohn, teşhisin ne kadar güvenli olduğu sorusuna ise, "Likit biyopsi diye adlandırılan kan testinden çok daha güvenli" olduğu yanıtını verdi.

YÜZDE 82 BAŞARILI

Mamografi tekniğiyle 50 ile 75 yaş arasındaki kadınlarda meme kanseri teşhis oranının yüzde 78 olduğunu ifade eden Prof. Sohn, “Kan testi mamografinin yerini alır mı” sorusuna şu yanıtı verdi: “Hayır, kan tahlili kadınları başka kontrollere yönlendirmek için erken uyarı niteliği taşıyor. Mamografide tümör 5 mm büyüklüğe erişince görünüyor. Ama o zamana kadar milyonlarca kanser hücresi oluşuyor.” Testin meme kanserini teşhiste yüzde 75, yumurtalık kanserinde ise yüzde 82 oranında başarı sağladığı belirtiliyor."

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal