Su Alerjisi Nedir Belirtileri Nelerdir? Su Alerjisi Ölümcül Olabilir mi?

Su alerjisi nedir? Su alerjisi belirtileri nelerdir? Son dönemlerde sıkça duyduğumuz su alerjisi hastalığı kimlerde görülür? Ölümcül olabileceği durumlar nerlerdir? İşte su alerjisi hakkında merak ettikleriniz.

14.05.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-10:19)

Çok nadir olarak görülse de su, alerjik reaksiyona sebep olabilmektedir. Hayatın vazgeçilmez kaynaklarından  olan su alerjiye neen olduğunda malesef bireyin yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkiliyor. Peki su alerjisi nedir? Su alerjisinin belirtileri nelerdir? Gelin haberimizde bakalım. 

ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR 

Su alerjisi cilt yüzeyinde kızarıklığa sebep olmaktadır. Şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösteren bu rahatsızlık bazen ölümle sonuçlanacak kadar ciddidir. Tedavi şekli ise sanıldığı gibi kolay değildir. 

FARKLI NEDENLERİ OLABİLİR 

Sağlıksız, düzensiz ve hareketsiz hayat, organik olmayan gıda tüketimi, metropol şehirler, hava kirliliği, kimyasal maddelerin çoğalması,genetiksel bazı faktörler, fast food tüketimini,ruhsal hastalıkların artması gibi durumlar su alerjisine zemin hazırlayan belirtilerdir.

SU ALERJİSİNİN BELİRTİLERİ;

Cilde teması sırasında kızarıklık, döküntü ve şişme,Yüksek derecede kaşıntı, ateşlenme, baş ağrısı ve beraberinde gelişen mide bulantısı kusma hissi, içerken boğazda yanma hissi, boğaz enfeksiyonu gibi belirtiler; şişkinlik yutkunurken zorlanma, dil şişmesi, ağız içi yaralar gibi belirtilerle kendini belli eder. 

NASIL TEDAVİ EDİLİR? 

Malesef kesin bir tedavi yöntemi yoktur ancak cilde bazı kremler sürülerek suya temas esnasnda aşırı derece etkilenmesinin önüne geçmektedir. Bu tarz rahatsızlığı olan kişiler için özel filtrelerden geçirilen sular tüketilmektedir. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal