Şizofreni Kaç Yaşından Sonra Ortaya Çıkar?

Bir ruhsal problem olan şizofreni doğuştan mıdır? Kaç yaşında fark edilir? Şizofreniyi tetikleyen bir durum var mı? Gelin soruların cevaplarına birlikte bakalım.

03.10.2019-12:06 - (Son Güncelleme: 03.10.2019-12:03)

Şizofreni genellikle ergenlik ve menopoz gibi hormonların yükseldiği dönemde fark edilir diyen Evrensel, açıklamalarda bulundu.

ŞİZOFRENİ KAÇ YAŞINDAN SONRA ORTAYA ÇIKAR?

Şizofreninin çoğunlukla 20 yaşından sonra görülmeye başladığını belirten Psikiyatri Uzmanı Doktor Alper Evrensel, "En riskli yaş aralığı 20-25 arasıdır. Gerçekte şizofreniyle ilgili beyin kimyası değişikliklerinin ergenlikle birlikte başladığı, beynin ergenlikteki hormon değişiklikleri karşısında dengesini kaybettiği ve 20 yaş etrafında gösterge verir hali geçtiği düşünülmektedir. Benzer biçimde doğum sonrası ve menopozu izleyen hormon değişikliklerinin sonrasında veya kas gelişimi amacıyla uygunsuz biçimde kullanılan sentetik hormon ilaçlarına alakalı olarak başlayan olgular da mevcuttur. Orta ve ileri yaşlarda başlayan olgular da yer almakla birlikte hastalık mutad olarak gençlikte başlar" şeklinde açıkladı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal