Sezaryen Doğum

Sezaryen doğum, sezaryen doğum süresi ne kadardır, sezaryende anestezi nasıl uygulanır, sezaryen doğum nasıl yapılır ve sezaryen ne tür riskler taşır bilgileri haberimizde yer almaktadır.

15.05.2018-18:42 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-18:39) Sezaryen Doğum

Normal doğum yöntemi ile mümkün olmayan doğumların rahim ve karın ön duvarı kesilerek gerçekleştirilen bir doğum şeklidir. Sezaryen Doğum için ‘Abdominal Doğum’ terimi de kullanılmaktadır. Kasığın hemen üstündeki karın bölgesi kesilerek gerçekleştirilir.

Rahim açılarak amnion sıvısının boşaltılmasıyla doğum gerçekleşir.

Sezaryen Doğum Süresi Ne Kadardır?

Sezaryen doğum ortalama 30 dakika sürer. Gebenin ameliyata hazırlanıp, anestezi işlemleri gerçekleşir anestezi süreyi uzatabilir. Ameliyat kadın doğum uzmanı tarafından gerçekleştirilir ve uzmanın yanında anestezi uzman, anestezi teknisyeni, ameliyat hemşiresinden oluşan bir ekip bulunur.

Sezaryende Anestezi Nasıl Uygulanır?

Sezaryen doğum için anestezi uygulaması şarttır. Ameliyatta genel anestezi uygulanabildiği gibi spinal veya epidural anestezi de uygulanabilir. Spinal veya epidural anestezi uygulanan gebeler ameliyat sırasında bilinci açık olarak bebeğini doğar doğmaz görebilmektedirler.

Sezaryen Nasıl Yapılır?

İlk olarak anne adayı ameliyat odasına alınarak anestezi doktoru ile görüşür ve anne adayına anestezi hakkında genel bilgiler verilerek aneztesi yöntemine karar verilir. Anne adayının cildi temizlenir ne üstü kapanarak beklemeye alınır. Karın ameliyatlarında olduğu gibi sezaryen ameliyatında da idrar sondası uygulaması yapılır ve sonra ameliyat sonrasında 1-2 saat sonra çıkarılır.

Uygulama sırasında kesi işlemi gerçekleştirilerek rahim içine ulaşılır ve bebeğin amnion zarı kesilir (su kesesi) bu su boşaltılır ve bebek rahim dışına alınır. Rahim dikilerek kapatılır bu işlem fasya, periton, cilt altı dokusu, cilt katları dikilerek yapılır. Ameliyatta cilt kendiliğinden erime özelliği olan dikişlerle dikilerek kapatılır, bunun dışında daha farklı kapama yöntemleri de vardır.

Ne Tür Riskler Taşır?

Sezaryen Ameliyat anestezi ile ilgili riskler ve komplikasyonlarla ilgili riskler taşımaktadır. Sezaryen ameliyatında nadiren de olsa yapışıklık ya da diğer sebeplerle karın içi organlarda yaralanma meydana gelebilir. Ameliyatta aşırı kanama görünebilir.

Bazı durumlarda nadiren de olsa kanama ya da diğer oluşabilecek nedenlerle rahim tamamen alınabilir. Ayrıca ameliyattan sonra da kanama ve enfeksiyon gibi riskler oluşabilmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal