Sezeryan Doğumdan Sonra Süt Gelmesi İçin Ne Yapmalı?

Doğum yaklaştıkça anne adayları en merak ettiği şeylerden biri emzirme dönemi. Peki sezeryan doğumdan sonra süt ne zaman gelir? Sezeryan doğumdan sonra süt gelmesi için ne yapmalı? İşte merak edilen soruların cevabı.

03.05.2018-12:14 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-17:39)

Anne adayları doğum yaklaştıkça tatlı bir telaşa kapılmaya başlarlar. Bebeklerine yetebilme konusunda titiz davranan anne adayları, sezeryan doğumdan sonra süt gelmesi için ne yapmalı? Sezeryan doğumdan sonra süt ne zaman gelir? Anne sütünü artıran tavsiyeler nelerdir? gibi soruların cevaplarını araştırmaya başlar. Bizde merak edenler için tüm sorularınızı cevapladık. 

SEZERYAN DOĞUMDAN SONRA SÜT NE ZAMAN GELİR?

Sezeryan doğum sonrasında anne sütünün yaklaşık 2 gün sonra gelmeye başladığı yaygın olarak bilinir. Ancak, normal doğum yapan kadınlarda süt hemen gelmeye başlar. Normal ya da sezeryan doğum fark etmeksizin doğum nasıl olursa olsun anne sütü bir saat içinde gelir ancak sezeryan doğumda sütün gelmesi 2 gün sürebilir.

Anneler her zaman bebeklerini anne sütü ile sağlıklı bir şekilde beslenmesini ister. Annelerin doğumdan sonra strese girmemeleri sütleri için oldukça önemlidir. Annelerde her zaman acaba süt yeterli mi, doyuyor mu, sütüm gelecek mi gibi durumları düşünürler. Anne sütünün yeterli ve daha verimli bir şekilde gelmesini sağlayacak yöntemler vardır.

İŞTE ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN TAVSİYELER

Pek çok yeni doğum yapan anne, ’sütümü nasıl artırırım’ konusunda titizlikle araştırma yapıyor. Anne sütünü çoğaltacak tavsiyeler şöyle;

1.Bol Bol Emzirin

10-12. gün sonunda artık anne sütünüz olgunlaşma sürecini tamamlandığından emzirme sürenizin ortalama 15-12 dk. sürdüğü seanslar şeklinde olmasına ve anne sütünün yağlı kısmını emmesi gayret edilmelidir.

2.Süt Sağma Makinesi ile Sağma Yapın

Anne sütünü bol bol emzirdiğiniz halde artmıyor diye düşünüyorsanız o zaman pompanızla mutlaka her beslenme sonrasında 15 dk. sağma yapın. Bu sağmalar hep emzirme sonrasında olmalıdır. Çıkan süt miktarına lütfen kafayı takmayın. Çıkan miktar az olabilir. Örneğin elektrikli göğüs pompası ile sağma yaparken ya da diğer süt sağma araçlarını kullanırken tıpkı emzirmede olduğu gibi (tamamen aynısı değildir ancak büyük ölçüde benzerdir) göğsünüze bol bol ileti göndererek sütünüzün artması sağlanmaktadır.

3.Bol Su İçin

Bunların dışında içtiğiniz su miktarı ve annenin beslenmesi de anne sütünü artırmada çok etkilidir. Gün için de ortalama 2-2,5 lt su içmek çok önemlidir. Suyun yanı sıra 3-4 fincan rezene çayı ve emziren anneler için satılan hazır çaylardan içilmelidir. 

4.Anne Sütünü Artıran Besinler Tüketin

Emziren annenin dengeli beslenmesi ve hemen her gıdadan alması gerekir ama bazı besinlerin anne sütü oranını artırdığı veya anne sütündeki yağı artırdığı biliniyor. Anne sütünü çoğaltan besinler şöyle özetlenebilir.

anne sütünü artıran besinler

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN BESİNLER 

1.Badem ve Ceviz

Her emzirme sonrasında büyük bir bardak su içip, yanında 3-4 ceviz-badem yemek hem anne sütü miktarını artırmanın yolları  arasındadır. Böylece hem de anne sütünüzün yağ miktarını arttıracaktır. 

2.Et/ Balık

Emziren bir anne özellikle süt arttırma dönemindeyse mutlaka hayvansal proteine ağırlık vermelidir. 

3.Baklagiller

Bu süreçte baklagillerden de yararlanılmalıdır. Ama emziren bir anneye baklagiller gaz yapıyorsa uzak durmakta fayda vardır. 

4.Yeşil Yapraklılar

Bunların dışında dereotu, dut, üzüm, bira mayası, koyu yeşil yapraklı tüm sebzeler süt yapar. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal