Anne Sütü Neden Önemlidir?

Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sevim Ünal, bu küçük aile bireyinin beslenmesi için en ideal besininin anne sütü olduğunu dile getirdi. Detaylar haberimizde...

08.10.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-15:05)

Aileye yeni bir bireyin katılmasının herkesin hayatı boyunca yaşayabileceği en büyük mutluluk olduğunu dile getiren Neonatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sevim Ünal, bu küçük aile bireyinin beslenmesi için en ideal besininin anne sütü olduğunu dile getirdi.

ANNE SÜTÜ BEBEĞİN İLK AŞISIDIR!

Dünyaya yeni gelen bir bebek için anne sütünün en ideal, doğal, her zaman kullanıma hazır ve uygun bir besin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ünal, ''Anne sütü bebeğinizin ilk aşısıdır. Bebeğinizin sindirim sisteminde zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engeller ve enfeksiyonlara karşı onu korur. Sindirimi kolaydır ve ağrı kesici etkisi vardır'' diye belirtti.

Uzun dönem emzirilen bebeklerin avantajlarına değinen uzman isim konu ile ilgili şunları söyledi: ''Uzun süre emzirilen bebekler daha huzurlu, zeka düzeyleri daha yüksek, erişkin yaşlarda daha sağlıklı bireyler olur.''

Emzirmenin anne sağlığı açısından da olumlu etkileri olduğunu sözlerine ekleyen Ünal, ''Emziren anneler de gebelikte aldığı kiloları daha hızlı verirler. Uzun süre bebeklerini emziren annelerde yumurtalık-meme kanseri, diyabet, depresyon, kanama ve osteoporoz daha az görülür. Zamanında doğmuş bebekler için en uygun beslenme şekli kendi annesi tarafından emzirilmesidir'' dedi.


Açıklamalarını sürdüren Ünal, anne sütünün bebeğin tüm ihtiyacını ilk 6 ayda tamamen, enerji ihtiyacını 6 aydan 12 aya kadar yüzde 50, 12 aydan sonra yüzde 30’unu karşıladığını belirtti.  

2 yaşına kadar bebeğin emzirilmesi gerektiğinin altını çizen Ünal, ''Erken doğmuş bebeklerin de hızlı büyümek, daha az hasta olmak, hastalandıklarında daha hızlı iyileşmek ve daha sağlıklı olabilmek için anne sütüne daha çok ihtiyacı vardır. Anne ve bebek sağlığı için emzirme çok önemlidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın sağlıklı olmaları ve daha iyi gelişmeleri için ilk 6 ay tek başına anne sütüyle beslemeli, emzirmeye 2 yaşına kadar devam etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki sağlıklı bir toplum ve geleceğiniz için yapılacak en büyük yatırım anne sütüdür'' diyerek sözlerini noktaladı.

YETİŞKİNLER ANNE SÜTÜ İÇEBİLİR Mİ?

Yetişkin bireylerin anne sütü içip içemediği sık sık tartışılan konulardan biridir. Uzmanlar anne sütünün yetişkinler tarafından da tüketilebileceğini ifade ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal