Sabahları Yataktan Bomba Gibi Çıkmanın İpuçları

Sabah uyanır uyanmaz pek azımız zinde kalkarız. Uykudan uyanmak başlı başına sinir bozucu bir durum olduğu için bunu en hafif ve sakin bir şekilde atlatmak bir çoğumuzun arzusu. Peki sabahları zinde uyanmak için neler yapmalıyız? Gelin birlikte bakalım.

03.09.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-10:46) Sabahları Yataktan Bomba Gibi Çıkmanın İpuçları

Yoğun iş temposu ve günlük koşturmacalar hem bedenimizi hem zihnimizi yoran şeyler. Uyku, her sabah yeni bir başlangıç için ihtiyaç duyduğumuz en temel gereksinim. Peki düzenli bir uyku düzeni için neler yapılmalı? 

KARARLARINIZI BİR GECE ÖNCEDEN VERİN

Sabah ne yiyip ne giyeceğinize bir gece önceden karar vererek sabah uyandığınızda büyük bir yükten kurtulabilirsiniz. 

BİR BARDAK SU İÇİN 

Sabah yataktan kalkınca bir bardak su içmek vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayacağı gibi açlık hissini gidermesiyle gereğinden fazla beslenmeyi de engeller. Bununla beraber metabolizmayı hızlandırarak vücuda enerji de verir.

UYKUNUZ GELMEDİYSE YATAKTAN ÇIKIN

Uyumak için yatağa gittinizde 15 dakika içinde uykuya dalamadıysanız yatakta dönüp durmanıza gerke yok. Hemen yataktan çıkıp başka bir odaya geçerek rahatlatıcı bitki çayları yardımıyla uykunuzun gelmesini bekleyin ve uykunuz gelinceye kadar yatağa geri gelmeyin. Böylece daha kaliteli bir uyku ile sabah daha rahat uyanacaksınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal