Çay Limonla İçilirse Ne Olur?

Bazılarımız çayı sade bazıları şekerli ve bazılarımız limonla içiyor. Bu durumda çay farklı bir bileşimle değişiyor. Peki, ne oluyor?

03.09.2019-09:51 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-09:48) Çay Limonla İçilirse Ne Olur?

Çayı limon ile içmemizi öneren büyüklerimiz limonlu çayın yararlarını biliyormuş. Çünkü çayı limonla içtiğinizde ne olduğuna şaşıracaksınız.

ÇAY LİMONLA İÇİLİRSE NE OLUR?

Günlük yaşamında neredeyse sudan fazla çay içen kimselerde demir eksikliğine ilişkin olarak görülen kansızlık probleminin çözülmesi için vücuda lazım olan C vitamini takviyesi yapılabilir. Demir emiliminin negatif etkisini azaltmayı başaran limonu çayın içerisinde kullanarak bu problemin önüne geçebilirsiniz. İçerisinde yer alan ''tanin'' bileşeni, C vitamini demirinin emilimi hızlandırıp çoğaltır. Üstelik çaydaki antioksidanlar sindirim sistemini muhafaza ederek türlü hastalıklara karşı kalkan görevi görür.
Çaydaki kateşin maddesi kalp krizi benzeri hastalıklara karşı pozitif etkiler sunarken bu maddenin önemli bir kısmı midenin sindirim enzimleri tarafından parçalanır. Bağırsaklarda yeterince emilim göstermeyen kateşinin daha çok emilmesi için C vitamini ilavesi alınmalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal