Sifonu Sakın Bu Şekilde Çekmeyin!

Tuvalet sonrasında sifonu tuvalet kapağı açıkken çekeriz ve bu durum aslında tahmin edilenden daha fazla sağlığımızı tehdit eder.

02.09.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-15:27) Sifonu Sakın Bu Şekilde Çekmeyin!

Tuvaletler mikrop yuvasıdır. Olabildiğince kendimizi korumalı ve hastalığı engellemeliyiz. Peki, sifon çekmek nasıl etkiliyor?

SİFONU SAKIN TUVALET KAPAĞINI KAPATMADAN ÇEKMEYİN!

Bir klozete yakınlaştırıp izlemeyi yavaşlatırsanız, yıkadığınızda göreceğiniz küçük bir damla su fark edeceksiniz. Bu su damlaları zararlı E.coli bakterileri benzeri bakterilerle doludur. Bu gerçekte bu küçük su damlalarından çok hasta olabileceğiniz manasına gelir. Peki, bu su sıçramaları nereye gidiyor? Odanın her yerine. Banyonuzdaki aynanızda, dolaplarda, diş fırçasında, makyaj malzemelerinde oluyor.
Bu nedenle, tuvaleti temizlemenin ardından bu eşyaları yeniden kullandığınızda mikroplarla temas edersiniz. 2012’den yapılan çalışmalar, eğer tuvalet kapağını kapatmazsanız, havada kapattığınızdan 12 kat daha çok ishal eden bakteri olduğunu açıklıyor. Bu ‘tuvalet tüyü’ olarak ifade edilen rahatsızlıklardan ne tür hastalıklar alabilirsiniz? Bunun cevabı norovirüs, SARS ve pandemik grip oluyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal