Sabah Uyanır Uyanmaz Sakın Bu Hataları Yapmayın!

Sabah uyanır uyanmaz ilk ne yaparsınız? Yataktan nasıl kalkarsınız? Hepimizin uyanma stili farklıdır. Peki güne başlamanın ilk saatlerinde yaptığımız hatalar neler? Uyandığınızda yapmanız ve yapmamanız gerekenleri sizler için derledik.

16.07.2019-10:14 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-10:02) Sabah Uyanır Uyanmaz Sakın Bu Hataları Yapmayın!

Sabah uyandığımızda hepimizin bilmeden yaptığı bazı hatalar olabiliyor. İşte size güne başlarken bir kaç tüyo ile günü kurtarma önerileri.

YATAKTAN HIZLI KALKMAYIN!   

Alarm çalar çalmaz yataktan fırlayıp ayağa kalkmanın ne kadar zararlı olduğunu biliyor muydunuz? Yataktan hızlı kalkmanın bele oldukça büyük zararı bulunuyor. Bu hareket neticesinde kişide bel ağrıları ve disk kaymaları oluşabiliyor. Bu nedenle bu davranıştan  uzak durmalısınız. Yataktan asla birden kalkmayın ve kalkmadan önce muhakkak dizlerinizi kendinize doğru çekip esneme hareketleri yapın. 

ALARMI ERTELEMEYİN!   

En çok düşülen hatalardan biri de alarmın ertelenmesidir. Alarm ertelemek vücudun işleyişini bozar. Uzmanların bu konuda ciddi uyarıları var. Alarm çalar çalmaz uyanmaya dikkat etmeniz vücut sağlığınız için daha iyi olacaktır. 

HEMEN PERDELERİNİZİ AÇIN 

Güne pozitif başlamak için uyanır uyanmaz perdelerinizi açın.  Uzmanların önerilerine göre depresyondan korunmak için de sabah güneşinden faydalanmak gerekiyor. Bu sebeple sabah uyanır uyanmaz perdelerinizi açmayı  sakın ihmal etmeyin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal