Ramazan'da Beyaz Gıdalardan Uzak Durun!

Ramazan'da iftar ile sahur arasındaki süre kısa olduğundan dolayı yeme alışkanlıkları bazen midenizi bozabilir. Uzmanlar yemekte beyaz besin tüketiminin sağlık açısından zararlı olduğunu belirtiyor.

13.05.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-12:00)

Ramazan'da gün boyunca aç kalınacağı için yavaş sindirilen, kana geçiş hızı düşük (düşük glisemik indeksli) olan esmer tahıl besinleri, sebze, salata ve kaliteli protein kaynakları tercih edilmelidir. 

Hızlı yemeyin: Sindirim ilk önce ağızda çiğnemeyle başlar. Beyin doyma emrini 15-20 dakika sonra verir. Çabuk yemek yenildiğinde beyin, doyma emrini henüz alamadığı için aç hissedilir ve gereğinden fazla yemek yenebilir. Ayrıca ağızda yeterince çiğnenmeyen gıdalar, sindirim sistemini zorlayacağı için zamanla birçok hastalığa ve probleme sebep olabilir.

Ramazan kilo verme yöntemi değildir: Oruç bazen zayıflamak için bir alternatif olarak görülür. Fakat oruç tutmak kilo verme yöntemi değildir. Öğün aralarının uzun olması ve hareket azlığı, metabolizma hızının yavaşlamasına sebep olarak  kilo vermeyi zorlaştırmaktadır.

Ramazan’da beyaz gıdalardan uzak durun: Beyaz un, pirinç ve şeker içeren gıdalar hızlı sindirildikleri için insülin salgısını uyarır ve acıkmaya neden olur. Kompleks karbonhidratlar ve lifli besinlerde bu durum görülmez.

Tansiyona karşı sofrayı düzenleyin: İftarda yenilen şarküteri ağırlıklı ürünler, hamur işleri, pide ve tatlılar, yüksek kalorili olmalarından dolayı, oruç tutanlarda kilo artışına neden olur ve buna bağlı olarak kan yağlarında ve tansiyonda artış gözlenebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal