Bebekler Ne Zaman Mandalina Yer?

Yetişkinler ve çocukların yanı sıra ebeveynler de bebekleri için bu şifa meyvesinin faydalarından yararlanmak istiyor. Peki, bebeklere mandalina verilir mi? Detaylar haberimizde...

02.08.2018-09:58 - (Son Güncelleme: 23.09.2021-15:32)

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte turunçgillerin şahı olan mandalinada sofralardaki yerini aldı. C vitamini deposu olan mandalina faydalarıyla kış aylarında sık sık tüketilmektedir. Yetişkinler ve çocukların yanı sıra ebeveynler de bebekleri için bu şifa meyvesinin faydalarından yararlanmak istiyor. Peki, bebeklere mandalina verilir mi? Mandalina bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklere mandalina ne zaman verilmelidir? Bebeklere mandalina suyunun faydaları nelerdir? Mandalina bebeklerde gaz yapar mı?

BEBEKLERE MANDALİNA VERİLİR Mİ?

Yeni doğan bebeklere 1 yaşından önce mandalina verilmemelidir. Bebekler, ilk altı ay anne sütüyle sonrasında da gıda takviyeleriyle beslenmelidir. 

MANDALİNA BEBEKLERDE ALERJİ YAPAR MI?

Narenciye kategorisinde yer alan portakal ve mandalinanın alerjik özelliği fazladır. Henüz çok güçlenmemiş bir bağışıklık sistemine sahip olan bebeklerde mandalina alerjik reaksiyonlara yol açabilmektedir. Buna ek olarak mandalinanın tadı ekşi olduğu için genellikle bebekler tarafından kabul görmez.

BEBEKLERE MANDALİNA NASIL VERİLMELİDİR?

C vitamini deposu olan mandalinayı 1 yaşından sonra bebeğine tükettirmek isteyen ebeveynler ise bebeğe mandalinayı doğrudan vermemeli farklı bir yöntem denemelidir. Bu yöntem de mandalinanın suyunun sıkılarak bebeğe mandalina suyu şeklinde verilmesidir. 

Bebeğe mandalina suyu önce bir tatlı kaşığı olarak verilir. Bebeğin tepkileri takip edilir. Eğer bebekte döküntü, kusma, huzursuzluk, ishal ve karın ağrısı gibi tepkiler görülürse bir uzmana başvurulmalıdır. Eğer bebeğinizde bu tepkileri görmezseniz ölçü yavaşça artırılmalıdır.

MANDALİNANIN BEBEKLERE FAYDASI NEDİR?

- Mandalina içerdiği potasyum ve A vitamini sayesinde bebeklerin sağlıklı kemik gelişiminin sağlanmasında önlenmesinde rol oynar.

- B vitamininden de oldukça zengin olan mandalina vücutta yeni hücrelerin oluşmasını sağlar.

- C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

- Mandalinada bolca bulunan A vitamini bebeğin göz sağlığı için de çok önemli etkiler barındırır.

BEBEKLERE MANDALİNA SUYU İÇİRMEK ZARARLI MI?

Bebek çok fazla mandalina suyu içecek olursa cildinde farklılıklar meydana gelebilir bunun sonucu deri renginde turunculaşmadır. Bunun sebebi ise narenciyenin içindeki karoten adı verilen maddedir.

MANDALİNA BEBEKLERDE GAZ YAPAR MI?

Eğer bebeğinizin mandalinaya karşı alerjisi bulunmuyorsa ve 1 yaşını geçmiş ise herhangi bir problem ile karşılaşmazsanız. Mandalina veya mandalina suyu özellikle gaz yapmaz fakat gaz durumuu bebekten bebeğe göre değişmektedir. Bu konuda net bir yargı yoktur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal