Düşük D Vitamini Bebeklerde Obeziteye Neden Olabilir

Uzmanlar, bebeklerin ilk yıllarındaki düşük D vitamini düzeyinin ilerleyen yaşlarda obeziteye neden olabileceğini belirtti.

02.11.2020-16:24 - (Son Güncelleme: 02.11.2020-16:21) Düşük D Vitamini Bebeklerde Obeziteye Neden Olabilir

‘American Journal of Clinical Nutrition’ adlı dergide yayımlanan araştırmaya göre, 300'den fazla çocuktan alınan veriler incelendi.

Michigan Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesinden Eduardo Villamor ve ekibinin yürüttüğü çalışmada, 1 yaşındaki bebeklerin vücutlarındaki D vitamini miktarının ölçümleri yapıldı.

Ardından bu çocukların 5, 10 ve 16-17 yaşlarında D vitamini düzeyleri ile Beden Kitle İndeksi ölçüldü.

Bu çocukların, 16-17 yaşında yağ ve kas kütleleri de incelendi.

Yürütülen çalışmada yaşamın ilk yıllarındaki düşük D vitamini düzeyinin, ergenlik döneminde ‘kalp krizi’, ‘felç’ ve ‘şeker hastalığı’ riskinin artmasına neden olan bazı faktörlerin bir arada bulunduğu metabolik sendromla ilişkili olduğu ifade edildi.

Bebekliğin ilk yılındaki düşük D vitamini düzeyinin, yaş ilerledikçe obeziteye sebep olabileceğinin ifade edildiği araştırmada, yaşamın ilk yılında kandaki her ilave D vitamini biriminin 1 ila 5 yaşlarında daha yavaş kilo alımıyla ve 16-17 yaşlarında da daha az yağ ve daha fazla kas kütlesiyle alakalı olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal