Bebeklerde Gaz Yapan Yiyecekler

Bebeklerin karşı karşıya kalmış oldukları birçok sorun söz konusu. Son derece hassas bir bünyeye sahip olmalarından ve henüz tam hareket edemediklerinden dolayı yediklerini sindirmek çok zordur. Bu yüzden gaz birikimi olarak tanımlanan bir durum ortaya çıkar. Bebeklerde gaz yapan yiyecekler bunun asıl nedenidir

13.06.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-14:35) Bebeklerde Gaz Yapan Yiyecekler

Bebeklerin karşı karşıya kalmış oldukları birçok sorun söz konusu. Son derece hassas bir bünyeye sahip olmalarından ve henüz tam hareket edemediklerinden dolayı yediklerini sindirmek çok zordur. Bu yüzden gaz birikimi olarak tanımlanan bir durum ortaya çıkar. Bebeklerde gaz yapan yiyecekler bunun asıl nedenidir. Önemli olan ise bunlardan uzak durmaktır.

Bebeklerde Gaz Demektir?

Bebeklerde gaz, yenilmiş bir besin ya da içilmiş olan bir içeceğin ardından bunun tam bir şekilde sindirilememesidir. Bu durum özellikle ilk üç aylık dönem içinde görülür. Anne karnından sonra yeni dünyaya adapte olmaya çalışan bebeklerde gaz sancısının ortaya çıkması son derece normaldir. Buna neden olan yiyeceklerden her daim kaçınılmalıdır.

Bebeklerde Gaza Neden Olan Yiyecekler Nelerdir?

  • Bebeklerde gaz yapan yiyecekler denildiği zaman akla gelen ilk şey bazı sebzelerdir. Her ne kadar yetişkinler için çok büyük faydaları söz konusu olsa da özellikle bebeklerde bunun tam tersi bir duruma yol açan karnabahar ve brokoliden mutlaka uzak durmak son derece önemli.
  • Bunun yanı sıra inek sütü çok büyük bir sorundur. Özellikle 1 yaşından önce bundan kaynaklı olan birtakım sorunlar kendisini hemen gösterir. İçinde yer alan laktoz nedeniyle gaz durumu ortaya çıkar. Zaman zaman bazı bebeklerde bunun alerji yaptığı da bilinir.
  • Bebeklerde gaz üreten yiyecekler içinde lahana da var. Çünkü bunun bileşenine baktığımız zaman genellikle rafinöz kaynaklı maddeden dolayı şeker yoğunluğunun yüksek olduğunu görmekteyiz. Bunun en dikkat çekici özelliği ise sindiriminin çok zor olmasıdır. İşte bu yüzden bebeklerin lahanadan uzak durmaları son derece önemlidir. Böylelikle gaz probleminin önüne daha başlamadan geçmek mümkündür.
  • Her türlü bakliyatın çok yoğun bir biçimde gaza neden olduğu aslında bilinen bir gerçek. Özellikle bunların başında kuru fasulye geliyor. Aynı zamanda daha farklı türleri de bu problemin en teme sebepleri içinde. Mercimek de bu sınıfta yer alan yiyeceklerden.
  • Tüm bunların yanı sıra şarküteri ürünleri, kızarmış olan farklı birçok yiyecek, limon, mandalina, portakal gibi meyveler de buna neden olur.

Bebeklerde Gaz Nasıl Çıkarılır?

Bebeklerde gaz yapan yiyecekler her zaman büyük bir sorun demektir. Bunların tüketiminden dolayı ortaya çıkan problemin giderilmesi için şunları yapmak işe yarar;

  • En çok tercih edilen yöntemlerin başında özellikle midenin alt kısmından başlamak üzere yukarı doğru olacak şekilde ovmak ilk sırada gelir. En kısa zaman dilimi içinde etkisini gösterir. Böylelikle bebek rahatlamış olur.
  • Bebeklerde gaz çıkması için onu sırt üstü yatırmak ve hemen ardından çok yumuşak bir biçimde sırt kısmına masaj yapmak da yöntemlerin içinde dikkat çeker.

Bebeklerde gaz sorununun bu şekilde çözümü mümkündür. Ancak önemli olan şey bazı yiyeceklerin hiçbir şekilde tüketilmemesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal