Bebeklerde Fitil Nasıl Kullanılır?

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır? Bebeklerin çok sık hastalanmaları normaldir. Çünkü sahip oldukları bağışıklık sistemi henüz tam bir biçimde oturmamıştır. Bundan dolayı başta soğuk algınlığı ve ateşlenme durumu olmak üzere farklı rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bunların tedavisinde ise çok farklı yöntemler var.

13.06.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-14:26) Bebeklerde Fitil Nasıl Kullanılır?

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır? Bebeklerin çok sık hastalanmaları normaldir. Çünkü sahip oldukları bağışıklık sistemi henüz tam bir biçimde oturmamıştır. Bundan dolayı başta soğuk algınlığı ve ateşlenme durumu olmak üzere farklı rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bunların tedavisinde ise çok farklı yöntemler var. Fitil en bilinenleri. Nasıl kullanılması gerektiğini haberimizde bulabilirsiniz.

Bebeklerde Fitil Kullanımı Neden Yaygın?

Bebeklerin bilinçli bir biçimde yutma yetenekleri tam olarak gelişme göstermediği için fitil kullanımı çok daha mantıklıdır. Bir bebekten, kendisine verilmiş olan hapı yutması ve bunu sorunsuz bir biçimde yapması beklenemez. Bundan dolayı fitil çok akılıcadır. Burada önemli olan ise kullanımıdır.

Bebeklerde Fitil Kullanımı Nasıldır?

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır: Bebeklerde fitil kullanımı son derece dikkatli bir biçimde yapılmak zorundadır. Buna göre fitilin makattan yani anüs adı verilen yerden verildiğini bilmelisiniz. Çok zor olan bir işlem değildir. Hatta saniyelik olarak tamamlanır. Fitili ilgili yere yerleştirmek ve ittirmek yeterlidir. Böylelikle süreç en kısa sürede biter. Bebeklerde fitil kullanımı bu şekildedir.

Bebeklerde Fitil Neden Kullanılır?

  • Bebeklerde fitilin kullanımı birden çok rahatsızlık içindir. Genellikle bu grupta üretilmiş olan ilaçlar tek bir sıkıntı ya da hastalığa derman olmaz. Aynı anda birden çok rahatsızlık verici durumu ortadan kaldırır.
  • Bunların başında ise elbette soğuk algınlığı geliyor. Bebeklerin çok küçük yaşlarda zaman zaman grip veya nezle olmaları çok normaldir. Böyle hallerde fitil kullanımı mantıklıdır. Kısa bir zaman dilimi içinde sorunu çözer.
  • Bunun yanı sıra özellikle aşı sonrasında da fitil her daim gündeme gelir. Çünkü bazı bebeklerde aşıdan sonra farklı semptomlar ortaya çıkar. Bunların giderilmesi gerekir. İşte fitil bunun en kolay yoludur.
  • Hem vücut hem de baş ağrısında fitilin kullanımı çok yaygı bir hal almıştır.
  • Bebeklerde fitil aynı zamanda faranjit ve bronşit gibi ciddi olan rahatsızlıklarda da kullanılır.
  • Orta kulak iltihabını da unutmamak gerekiyor.
  • Diş çıkarma dönemleri genellikle çok sancılı geçer. Bebekler bu zaman aralıklarında ateşlenirler. Uygulanacak olan fitille bu duruma bir son vermek mümkündür.
  • Diş ağrısının kesilmesi için de fitilin tercih edilmesi çok sık başvurulan yöntemlerin içinde dikkat çeker.

Bebeklerde Fitil Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebeklerde fitil kullanımı sırasında dikkat edilecek olan birden çok husus var. Her şeyden önce doktor tavsiyesi olmadan bunun kullanımının yapılmaması gerekiyor. Yani kesinlikle uzman bir hekim tarafından önerilmek zorundadır. Yan etkileri her daim göz önünde bulundurulmak zorunda. Çünkü tüm ilaçlarda olduğu gibi bunun da birtakım komplikasyonları olabilir. Özellikle bebeklere görülen böbrek yetmezliği, karaciğer sorunları, kansızlık durumlarında direk olarak fitili kullanmaya başlamak çok mantıklı olmayacaktır. İlk etapta bu konuda doktordan bilgi almak gerekiyor. Ona göre hareket etmek şarttır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal