Probiyotikler Kabızlığa İyi Gelir mi?

Kabızlığın çeşitli nedenleri olmasına rağmen, asıl soru kabızlığın nasıl tedavi edileceğidir ? Doktorlar genellikle kabızlığı gidermek için müshil reçeteler yazmaktadır, ancak bu sadece kısa süreli bir tedavidir.

27.09.2019-13:43 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-13:37)

Kabızlığı gidermede, beslenme lifi ve tüm yiyeceklerden zengin, dengeli ve sağlıklı bir diyet uygulamak, her gün bol miktarda su içmek ve orta derecede aktif kalmak gibi sindirim düzenliliğini sürdürmek için birçok faktör vardır.

PROBİYOTİKLER KABIZLIĞA BİRÇOK YÖNDEN İYİ GELİR

  • İlk olarak, probiyotikler sindirime yardımcı olur ve besinlerin emilimini artırır. Probiyotiklerin saldığı enzimler, sindirim sistemi için son derece faydalıdır.
  • İkincisi, probiyotikler, gastrointestinal sistemin astarları üzerinde bir kaplama oluşturarak ve kötü bakteri ve mikroorganizmaların kolonizasyonunu önleyerek patojenlere ve kötü bakterilere karşı bariyer oluşturur.
  • Üçüncüsü, probiyotikler sindirim sistemindeki mikrofloranın dengesini geri kazanır ve kabızlık, ishal, gıda intoleransı, alerji gibi semptomları hafifletir.
  • Son olarak, bazı probiyotikler bağırsak pH'ını düşürmeye yardımcı olan prebiyotiklerden laktik asit ve kısa zincirli yağ asitleri üretme kabiliyetine sahiptir. Bu da kolondaki kas kasılmalarını arttırır ve bağırsak düzenini iyileştirir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal