Parmaktaki Siğili Geçirmenin Yolları

Siğil tedavisi için birçok seçenek bulunmaktadır. En çok tercih edilen yöntem eczanelerde bulunan siğil bantlarıdır. Bu sayede insanlar siğillerden kurtulabilirler. Fakat bunun farklı yöntemleri vardır. İşte diğer siğil geçirme yöntemleri…

21.08.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-17:57) Parmaktaki Siğili Geçirmenin Yolları

Siğilin geçmesi için yeme ve içmenize dikkat etmelisiniz. Dengeli ve düzenli beslenerek bağışıklığı arttıran gıdalar tüketmelisiniz.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİN

Özellikle narenciye, kırmızı biberiye, brokoli, sarımsak, zencefil ve ıspanak önemli besinler arasındadır. Eğer doğal yiyeceklerle siğili ortadan kaldıramıyorsanız ekstra vitamin ve mineral ilaçları tüketmenizde fayda vardır. Bir uzmana görünerek bu ilaçların hangisi olduğuna karar verebilirsiniz.

SİĞİL BANTLARI

Eczanelerde bulunan bu bantlar siğil olan yere yapıştırılarak bir süre orada kalması sağlanır. Bu bantların içinde asit ve tahriş edici maddeler bulunduğu için siğili etkisiz hale getirerek yapıştığı deriden ayrılması sağlanır. Eğer tek bir bant çözüm olmuyorsa birçok bandı belli bir süre ile yapıştırabilirsiniz. Halk arasında en çok kullanılan çözüm yolu bu yöntemdir.

GELENEKSEL ÇÖZÜMLER

Siğilin bulunduğu yere incir sütünü sürerek veya damlatarak siğili etkisiz hale getirmek amaçlanır. Ancak pek hijyenik ve doğru bir yöntem olmadığı için tavsiye edilmez. Halk arasında yapılan çözüm yolları arasındadır. Bir doktor veya eczaneye başvurmak en iyi çözüm yolları arasında yer almaktadır. Sarımsak ve limon karışımı ise siğilin geçmesi için en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Bir diş sarımsağı 10 ml kadar olan limonla beraber bir tabakta ezerek siğil olan bölgeye düzenli olarak sürmeniz gerekiyor. Siğil geçene kadar limon ve sarımsak karışımına devam etmelisiniz. Limonun asit özelliği ve sarımsağın antiviral yapısı deride kötü yaraları söküp alabilecek özelliğe sahiptir.

SALİSİLİK İLAÇ KULLANIMI

Salisilik yapıda olan asit içeren ilaçlar günde bir kez olmak şartıyla birkaç hafta üst üste kullanılır. Bunların görünüşü krem veya cila şeklinde bulunmaktadır. Asit şeklinde satılan halleri de vardır.

KRİYOTERAPİ

Çok soğuk bir yapıda olan azot doktor tarafından siğili olan kişiye uygulanmaktadır. Azotla beraber derinin üstünde olan siğili yok etmesi amaçlanır. Çubuğun içine yerleştirilen pamuk azota batırılarak haftada bir kez olmak şartıyla deriye uygulanır. Siğil geçene kadar bu yöntem düzenli olarak kullanılmalıdır. Ancak bu tedavi herkesin cildine uygun değildir. Bazı kişilerde yan etkileri bulunmaktadır. Tedavi sonrası ciltte oluşan yara lekesi ve deride oluşan değişim bu tedavinin sonuçları arasında gösterilmektedir. Eğer diyabetik ayak ve periferik durumdaki arter hastalığına sahipseniz bu tedavi yolunu seçmemeniz gerekmektedir. Uygulanacak olan yöntem önemli sinir damarlarına denk gelerek hayatınızı riske atabilir. Son derece dikkatli olunması gereken bir konudur.

CERRAHİ TEDAVİ

Eğer bütün bu tedavi seçenekleri sonuç vermediyse cerrahi yöntem en uygun tercih olacaktır. Siğil olan bölgeye yapılacak olan lokal anestezi ile burası uyuşturulur. Sonrasında neşter ısıtılır ve alınması gereken bölgedeki siğil neşter yardımıyla deriden çıkartılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal