Ödem Atmak İçin Ne Yapmalı?

Dokularda aşırı sıvı birikimi olarak da adlandırabileceğimiz ödem el, ayak, yüz, karın ve bacak bölgelerinde sıklıkla gözlenebilir.

26.12.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 26.12.2019-16:13)

Vücuttaki kılcal damarların sıvı sızdırması sonucu damarın etrafındaki dokularda birikir ve şişmeye neden olur. Peki, ödem vücuttan nasıl atılır? İşte cevabı…

ÖDEM VÜCUTTAN NASIL ATILIR?

Ödem oluşumunun başlıca nedenleri fazla tuz tüketimi, yeterince sıvı tüketmemek, yanlış beslenmek, alkol ve hareketsizliktir. İnsan vücudunun %60’ı sudan oluşur. Tıpkı yağ ve şekeri depolayabildiği gibi vücudumuz suyu da depolayabiliyor. Bu sorunun sık sık tekrarlanmaması için ilk olarak ödem yapan besinlerin tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Rahatsız eden bu fazla ödemden kurtulmak için bilinen en eski yöntem maydanoz suyudur. Aynı zamanda maydanoz suyu böbreklerin de sağlıklı şekilde çalışmasına, demir eksikliği olan kişiler için kansızlığın giderilmesine de yardımcı olur. Ödem söktüren maydanoz suyu nasıl yapılır?

Ödem Söktüren Maydanoz Suyu Tarifi

1 litre suyu kaynattıktan sonra 1 bağ maydanozun saplarını kaynayan suya ekleyin. Saplarla beraber 3-5 dakika daha kaynatıp içmek için bardaklara dökün. Dilerseniz içerisine limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bu çayı bir hafta boyunca düzenli olarak içtiğinizde ödemden kurtulur şişkinliklerinizi atarsınız. Afiyet olsun.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal