Nasır Sertleşmeden Nasıl Tedavi Edilir?

Ayakta o herkesin bildiği nasır olmadan önce başlangıç seviyesinde daha yumuşak nasırlar oluşur. Bunları önceden görmeli ve büyümeden tedavi etmeliyiz.

09.09.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-15:18) Nasır Sertleşmeden Nasıl Tedavi Edilir?

Sertleşmeden önce daha yumuşak olan nasırları göz ardı etmeyin. Tedaviye şimdiden başlarsanız daha büyük sorunlarla uğraşmadan kurtulabilirsiniz.

NASIL SERTLEŞMEDEN NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Yumuşak, hareketli, güzel oturan ayakkabılar giyin, tabanına ekstra yastıklama uygulayın. Terlik ve kışlık botlar da dahil olmak üzere hangi tür ayakkabılar giyerseniz, ayak parmağınıza yeterli oranda yer olduğundan emin olun. Oldukça sıkı çorap giymeyin. Ayak parmaklarını ayırmak amacıyla kuzu yünü veya köpük kauçuk koruyucu ayırıcılar uygulayın.
Parmak uçları arasındaki basıncı kaydırmak amacıyla ayakkabının içine yastıklı tabanlık ilave etmeyin deneyin. Parmak aralarını her zaman kuru tutmak amacıyla ilaçlı pudra uygulayın. Terlemeyi emmek amacıyla pamuklu çoraplar tercih edin. Ayak parmakları arasında kalan nemi cildin bozulmasına sebep olur. Ayak parmakları arasında kullanıldığında ter tutulmasını azaltacak özel ilaçlardan faydalanın. Yumuşak nasırın cerrahi olarak çıkarılması hususunda hekiminizle konuşun.

Son Dakika Sağılk Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal