Muz Kabız mı Yapar? Kabızlığa İyi mi Gelir?

Günümüzde en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri de kabızlıktır. Kabızlığı önlemek ve engel olmak için neler yemek neler yememek gerekir? Muz kabızlık mı yapar, kabızlığa iyi mi gelir? Gelin cevabını uzmanından dinleyelim.

17.09.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-12:56)

Kabızlık, oldukça sık karşılaşılan bir sindirim sistemi sorunudur. Tiroid hastalıkları, yetersiz posa tüketmek, hareketsiz bir hayat, yetersiz sıvı alımı, depresyon, yüksek stres, hormon düzensizlikleri, demir eksikliği ve tansiyon hastalıkları gibi nedenlerle ortaya çıkar. Kabızlığı gidermek için, beslenme ve hayat tarzının yeniden düzenlenmesi şart.

MUZ İSHAL YAPMAZ

 

Diyetisyen Ve Beslenme Uzmanı Emre Uzun şöyle konuştu; Muz, kestane, ayva, elma suyu,havuç, leblebi, patates gibi gıdalar, bağırsak hareketlerini engellediğinden kabızlığa da neden olabilir. Muz, insan sağlığı için sayısız fayda sağlayan bir meyvedir. Bu sebeple uzmanlar, düzenli şekilde muz yenmesini tavsiye eder. Çoğu kişi tarafından sevilen muz, vücudun enerji oranını arttırır. İçinde bulundurduğu zengin mineral, vitamin ve lif miktarıyla vücudun günlük gereksinimleirni karşılamak adına yardımcı olur.  Bütün bu faydalarla beraber muzun tek olumsuz tarafı kabızlığa neden olamsıdır diyebiliriz. Muz ishal yapmaz, bilakis kabızlık yapabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal