Okulda Çocuklara Hangi Hastalıklar Bulaşır? Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Okulda birçok çocuk var. Bu çocuklar birbirlerine birçok bulaşık hastalık bulaştırabilir ve bu hastalıklar konusunda dikkatli olunmalıdır.

17.09.2019-12:38 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-12:34)

Okuldaki çocuklara hangi hastalıklar bulaşır? Hangi bulaşık hastalıklar nasıl önlem alınır? İşte, soruların cevapları...

OKULDA BULAŞAN HASTALIKLAR

Grip, nezle, faranjit, bronşit, zatürre benzeri önde gelen bulaşıcı hastalıklar okul çağında en dikkat çekici grup olarak ön plana çıkar. Okul çağı çocuklarında olan döküntülü hastalıklardan kabakulak, kızamık, suçiçeği, kızamıkçık, aşı ile engellenebilir. Kızıl ise boğaz ağrısı, ateş, döküntü ile izleyen bir hastalıktır. Aşısı mevcut değildir ve antibiyotik tedavisi ile düzelir. Boğaz kültürleri ile taşıyıcı çocuklar saptanıp tedavi edilebilir. Çocukluk çağı rahatsızlığı olan kabakulak da aşılama ile engellenebilir. Bir veya her iki kulak arkasında şişlik ve ateş ile kendini gösterir. Bu hastalıkları geçiren çocukların okula gitmemesi gerekir. Çünkü bu rahatsızlıklar damlacık yöntemi ile bulaşır. Şişlikten 2 gün evvel ve şiş-likten 4-5 gün ardından bulaşıcıdır. Uyuz, bitlenme şeklinde hastalıklar da okul çocuklarının rastladığı önemli problemlerden. Bu hastalıkları engellemek için çocukların bireysel hijyen şartların yerine getirmelerinin sağlanması, hastaların sapta-narak tedavi edilmeleri lazımdır. Çocuklarda, tuvalet ve el temizliğine yeterince özen gösterilmemesi hallerinde bağırsak solucanları (parazitler) da görülebilmektedir. Açık-ta ideal olmayan gıdaların satışı da bağırsak solucanlarının ( parazit) bulaşmasına sebep olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal