Mezoterapi Nedir? Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Son zamanlarda trend olan mezoterapi, iğne ile yapılan bir güzellik uygulamasıdır. Peki, nasıl uygulanılır? Gelin beraber cevabına birlikte bakalım.

31.07.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-16:25) Mezoterapi Nedir? Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Cilt ve saç için de kullanılan mezoterapi, iğne ile uygulanır. Özellikle son yıllarda saç mezoterapisine ilgi arttı. Peki, saçlar için mezoterapi ne işe yarar? Nasıl uygulanır? İşte, cevabı...

MEZOTERAPİ NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Mezoterapi, değişik amaçlara yönelik hazırlanmış özel ilaç karışımlarının derinin orta tabakasına, özel iğne uçları kullanılarak uygulanan özel bir enjeksiyon methodur. Profesyonelce uygulandığında güzel neticeler alınan mezoterapi, her probleme göre değişmektedir. Mezoterapi maddeleri arasında kısaca doğal bitki özleri, homeopatik ajanlar, ilaçlar, vitaminleri öteki biyoaktif maddeler barındıran karışımları ki bunlar arasında gençlik aşıları, somon dna adlandıralan ürünler de mevcuttur. Mezoterapi uygulamaları oldukça geniş bir yelpazedir. Cilt yenilenmesi, leke sorunları, kırışıklık tedavisi, bölgesel incelme, sıkılaşma,saç dökülmesini engelleme, saç köklerini kuvvetlendirme ve hatta kronik ağrı sorunlarında mezoterapi uygulamaktayız.

SAÇ MEZOTERAPİSİ NEDİR VE NE İŞE YARAR?

Saçın gerek duyduğu vitamin, mineral, keratolitik bazı ajanlar, aminoasitler ve yüzey genişleticilerin saçlı deriye doğrudan enjekte edilmesi yöntemidir.
Kullanılan ilaçlar ve uygulanılan iğneler sebebiyle bölgede bir irritasyon meydana gelir. Bu durum burada kan birikmesine, daha evvelden birikmiş kanın dışarı atılmasına, biriken kanın içine nüfuz eden ilaçların da tüm saçlı deriyi dolaşmasına neden olur. Bu şekilde saç telleri köklerinden beslenmiş ve enerji almış olurlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal