Karbuz Çekirdeği Suyu Yararlı mı?

Yaz günlerinde serinleten ve su ihtiyacımızı karşılayan düşük kalorili bir nimet olan karpuzun çekirdeği de kendisi kadar yararlı hatta belki daha da fazla.

31.07.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-16:12) Karbuz Çekirdeği Suyu Yararlı mı?

Bir meyvenin çekirdeğinin suyunun bu kadar yararlı olacağı kimin aklına gelirdi ki? Ancak karpuz çekirdeği suyu o kadar fazla alanda yararlı ki saymakla bitmiyor gerçekten. İşte, karbuz çekirdeği suyunun yararları...

KAN BASINCINI DÜZENLER

Karpuz çekirdeğinde var olan arginin ve amino asit içeriği, kan basıncını düzenleme ve koroner kalp hastalıkları tedavisinde uygulanıyor.

YAŞLANMAYI ERTELER

Yüksek oranda antioksidan barındıran karpuz çekirdekleri cilt şekline olumlu biçiminde etki ederek yaşlanmayı geciktirir.

BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİR

Magnezyum bakımından zengin olan karpuz çekirdeği, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Magnezyum dolu olan karpuz çekirdeği, bu özelilği ile metabolik aktivitelerinin artmasını sağlayarak kalp hastalığı ve yüksek tansiyon gibi problemleri önlemeye destek oluyor.

SİVİLCELERİ YOK EDER

Karpuz çekirdeği suyuna bir parça pamuğu dokundurun ve pamuğu sivilcelerinizin üstüne sürün. Bu işlem, ölü hücreleri ve kirleri arındırarak akne probleminden kurtulmanızı mümkün kılacaktır.

GÜÇLÜ SAÇLAR İSTEYENLER İÇİN

Saçınızı karpuz çekirdeği suyu ile temizlerseniz daha kuvvetli ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

ÖDEM ATAR

Ödem tedavisi için 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı karpuz çekirdeği ve bir bardak ılık suyu harmanlayın tüketin. Bu kullanımı günde iki defa yaparak ödemden kurtulabilirsiniz.

DİYABET SORUNU OLANLAR İÇİN

Diyabet problemi yaşayanlar karpuz çekirdeklerinden destek alabilirler. Çekirdekleri 1 litre suda kaynatıp ılıyana dek bekletin ve tüketin.

KARPUZ ÇEKİRDEĞİ SUYU HAZIRLANIŞI

Ortalama 30 adet karpuz çekirdeğini 2 litre suda 15 dakika kaynatın. Yeterince kaynattığınız içeceği ılımaya bırakın. Soğuyan karışımı süzüp tüketebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal