Sabah Kalkınca Kaşınıyorsanız Sebebi Bu Olabilir!

Sabah kalktığınızda kaşınıyorsanız muhtemelen yatakta saklanan böcekler sebep olmuş olabilir. Çatlak ve boşluklara yerleşen ve gözle görülemeyen bu böcekleri yenmek kolay.

31.07.2019-15:35 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-15:32) Sabah Kalkınca Kaşınıyorsanız Sebebi Bu Olabilir!

Güneş ışığında temiz görünen çarşaflar aslında o kadar da temiz değil. Kaşınıyorsanız bir de bu yöntemlerle yatağı temiz yapmayı deneyin.

YATAK BÖCEKLERİNDEN KURTULMA YOLLARI

BUHAR

Virginia Tech Üniversitesi'ne göre yataktaki böceklerden kurtulmak için buhar kullanabilirsiniz. Bu böcekleri saklama alanlarından uzaklaştırmaya destek olacaktır.

SAÇ KURUTMA MAKİNESİ

Buhar yeterli gelmediyse ısı yatak böceklerinden kurtulmanıza destek olabilir. Kurutmanızı en yüksek devirde çalıştırın ve etkilenen yerlere ısı kullanın.

SİLİKA JEL KULLANIN

Yeni ayakkabılar, kıyafetler ve hatta bazı yiyecek maddeleri ile beraber gelen küçük silika jel paketlerini kuşkusuz hatırlıyorsunuz. Onları gizleyip ya da satın alıp yataklarınıza ya da kıyafet dolaplarınıza koyabilirsiniz. Çalışmaya göre bu jel, yatak böceği kütiküllerini emmeye destek olabilir, bu da onların kurumasını mümkün kılarak böcekleri uzaklaştırabilir.

EV YAPIMI BİR SİRKE YAPIN

Sirke, böceğin sinir sistemine zarar veren asetik bir asit barındırır, bu şekilde yatak böceklerini öldürmek için sprey yapmak amacıyla kullanabilirsiniz. Boş bir sprey şişesini beyaz sirke ile doldurun ve direkt böceklere püskürtün.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal