Gıda Zehirlenmelerinde Acilen Tüketilmesi Gereken 5 Besin

Özellikle yaz aylarında daha hızlı bozulan gıdalar, gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Dışarıda yemek yemek, paket ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçmesi gibi nedenler zehirlenmenin en belirgin nedenlerinden. Peki gıda zehirlenmesi yaşayan biri hangi besinleri tüketmeli gelin birlikte bakalım.

31.07.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-14:05) Gıda Zehirlenmelerinde Acilen Tüketilmesi Gereken 5 Besin

Besin zehirlenmesi yaşadıysanız evde kendi başınıza tedavi etmeye çalışmayın ve mutlaka doktora görünün. Fakat doktora gittikten sonra ishal, kusma ve yorgun düşen bünyenizi bu besinlerle destekleyerek daha hızlı toparlayabilirsiniz. 

MUZ

Potasyum bakımından bir hayli zengin olan muz, gıda zehirlenmesi neticesinde ortaya çıkan bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerin azaltılmasına birebirdir.

LİMON

Limonun asidi, gıda zehirlenmesine sebep olan bakterileri öldürmeye destek olur.

BAL

Antibakteriyel özelliği bulunan bir diğer besin bal da gıda zehirlenmesi yaşayan mideyi rahatlatmak için öenirilir.

ZENCEFİL

Sindirim probleminin tedavisinde sık sık kullandığımız zencefil mide, karın ağrıları, kusma, mide bulantısı, ishalin geçmesini sağlar.

SARIMSAK

Sarımsak; antiviral, antibakteriyel ve antifungal özellikleri ile gıda zehirlenmesi ile mücadelede oldukça etkilidir. Ayrıca, ishal ve karın ağrısı gibi belirtileri hafifletmeye yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal