Mentollü Maske İhracat Aşamasında

İzmir’de bir firma yeni tip koronavirüsten korunmak için mentollü maske geliştirdi. Maskelerin daha rahat kullanılabilmesi için çalışma başlatan firma, ihracat için gün sayıyor.

13.10.2020-17:23 - (Son Güncelleme: 13.10.2020-17:15) Mentollü Maske İhracat Aşamasında

İzmir’de özel bir firma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde hayatımızda önemli bir yer kazanan maske üretimi için kolları sıvadı. Maskenin daha rahat kullanılabilmesi için çalışma başlatan firma, bu kapsamda mentollü ürün yapmaya karar verdi.

Sağlık Bakanlığı ve üniversitelerden onay alan firma, İzmir'de medikal tekstil üretimi yapan başka bir firmayla da anlaşma yaptı.

Günde 500 bin üretim potansiyeli bulunan mentollü maskenin iç piyasada satışı başladı.

Yurt dışı bağlantılarını da gerçekleştiren firma, gerekli izinler alındıktan sonra ihracata başlamayı hedefliyor.

Firmanın ortaklarından Mehtap Çakıroğlu, Temmuz ayında geliştirilen mentollü maskenin iç piyasadan talep görmeye başladığını belirtti.

Amaçlarının insanları maske kullanımına teşvik etmek olduğunu belirten Çakıroğlu, ‘Yurt dışından firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Belge aşamasındayız. Bundan sonra yurt dışına açılacağız. Şu anda Azerbaycan, Rusya, İngiltere ve Almanya'dan talep var’ ifadelerini kullandı.

Zorunluluk olmasa dahi birçok kişinin maske kullanmaya devam edeceğini öngördüklerini belirten Çakıroğlu, talebin de doğrusal olarak artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

LİMONLU, ÇİKOLATALI MASKE DE YOLDA

Çakıroğlu, maskenin solunum yollarıyla ilgili bir sıkıntı oluşturmadığının sağlık kuruluşları tarafından kanıtlandığını söyleyerek, ürünün patentini de aldıklarını ifade etti.

Mentollü maskelerin 3 katlı üretildiğini vurgulayan Çakıroğlu, ‘İçyapısı, kumaş kalitesi bizim için çok önemli. Bunu tamamen sağlıklı bir ürün olarak ürettik. Fiyat anlamında alternatiflerine göre benzer fiyatta. Üretime mentollü maske olarak başladık, limonlu, okaliptüslü, çikolatalı, vanilyalı gibi maskeler de yolda’ diye konuştu.

Mentollü maskeyle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Çakıroğlu, diğer kokulu ürünlerin de yakın zamanda üretileceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal