Melisa çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir, kimler içmemeli, nasıl demlenir? İshalin doğal ilacı melisa çayının 6 faydası

Melisa çayı, stres ve depresyon ile savaşan ve pek çok faydası olan içeceklerden biri olarak biliniyor. Birçok derde deva olan melisa çayının faydaları bununla da sınırlı değil. Sindirimi kolaylaştıran melisa çayı, cildi de etkilemektedir. Hücreleri yenileyerek yaşlanmanın önüne geçen melisa çayı, beyin fonksiyonlarına etki ederek hafızayı da güçlendirmektedir.

07.03.2022-09:15 - (Son Güncelleme: 07.03.2022-09:15)

Günlük hayatımızın hemen her noktasında karşılaştığımız stres tüm hayatımızı etkilen bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Stresin yükselmesi demek, vücutta bir çok probleme neden olabilen serbest radikallerin de artması anlamına geliyor. Bunun yanında, çevre kirliliği, ağır metaller, sigara dumanı, radyasyona maruz kalma, ilaç kullanımı gibi etkenler vücudumuzda serbest radikallerin çoğalmasına sebebiyet veriyor.

Melisa çayının 6 mucizevi faydası...

Buna rağmen 2014 senesinde yapılan bir çalışmada, bitki çaylarının antioksidan kapasitesi incelenirken, çaya eklenen balın vücudumuzdaki serbest radikaller üzerindeki etkisi araştırılmış. Çalışma neticesinde, 1 bardak çaya eşdeğer 100 ml çay için en yüksek antioksidan değeri melisa çayında, ardından siyah çay ve beyaz çayda gözlenmiş ve özellikle melisa çayına çam balı katılmasının antioksidan aktivitesini daha da yükselttiği kanıtlanmış.

Hazmı kolaylaştıran, hafızayı güçlendiren, depresyon ve streste rahatlatıcı rol oynayan melisa çayının daha pek çok faydası bulunuyor. İşte melisa çayının her derde deva faydaları…

- Melisa çayı sinir sistemini etkileyerek stresi yok eder.

- Melisa çayı spazm çözücüdür.

- Melisa çayının hazmı kolaylaştırıcı bir etkisi bulunmaktadır.

- Melisa çayı cildi tazeleyerek yaşlanmayı geciktirir.

- Beyin fonksiyonlarını iyileştiren melisa çayı hafızayı güçlendirmektedir.

- Melisa çayı ishal tedavisine yardımcı olmaktadır.

Melisa çayının faydaları nelerdir?

Melisa çayını kimler tüketmemelidir? 

Melisa çayının çok sayıda faydası olmasına karşın tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar da mevcut. Birçok ilaçla birlikte kullanımında melisa çayının yan etkileri olduğu görülüyor. Bunlardan bazıları; sedatif etkili ilaçlar, duygu durum bozukluğu sorunlarında kullanılan ilaçlar ve tiroit ilaçları.

Bu nedenle, kullanmadan önce hekiminize danışmanız önemli. Bunun yanı sıra, melisa çayının hamilelik ve emzirme döneminde kullanmamanız uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Melisa çayı nasıl demlenir?

Melisa çayı için gerekli olan malzemeler:

- 1 çay kaşığı kurutulmuş melisa otu 

- 1 su bardağı su

Melisa çayını demlemek için; bir su bardağı suyu kaynatarak bir bardağa alın ardından da içine kurutulmuş veya taze olarak aldığınız melisa otunu belirtilen miktarda koyun. Melisa çayının 8 ila 10 dakika demlenmesini sağlayın. Demlenme süresi dolduktan sonra süzüp afiyetle için. Şifa olsun

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal