Beyaz çay nedir, nasıl demlenir? Şeker hastalığını önleyen beyaz çayın faydaları

Sağlığa pek çok faydası bulunan beyaz çayın faydalarını sizin için derledik. Yararları ile sık sık gündeme gelen beyaz çayın faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? İşte tüm detaylar…

09.04.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-15:03)

Yeşil çay ve siyah çay ile aynı bitkiden elde edilen beyaz çayın farkı, yapraklarının işleniş biçiminden kaynaklanmaktadır. Faydaları ile gündemden düşmeyen beyaz çay çoğu hastalığın şifası…

Beyaz çayın siyah çaydan farkı çay bitkisinin açılmamış tomurcuklarındaki ince gümüşi-beyaz tüylerinden meydana gelmesidir. Kimileri beyaz çayı olgunlaşmamış çay yaprakları olarak da tanımlıyor. 

Beyaz görünüm olarak beyaz ya da renksiz değil, hafif sarı ya da çok soluk sarı bir renge sahiptir. Siyah ve yeşil çay ile karşılaştırıldığında çok daha hafif olan beyaz çay, gerçek bir çaydır ve en az işlenmiş olanıdır. Beyaz çay diğer çaylar ile kıyaslandığında antioksidan açısından en zengin olanıdır.

Hastalıklara karşı vücudu koruma kalkanına alıyor!


- Beyaz çay, vücudu kalp hastalıklarından koruyor. Düzenli olarak tüketilen beyaz çay kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

- Beyaz çay, özellikle 50 yaş ve üzerindeki bireyler meydana gelen osteoporoz hastalığına karşı kalkan görevi görüyor. Kemikleri güçlendiren bu çay, osteoporoza neden olan hücreleri durdurmayı sağlıyor.

- Beyaz çay cildi korumanın etkili yollarından biridir. Beyaz çay, ciltte kolajen dengesini sağlayarak cilt yüzeyinin yaşlanmasını önlüyor.

- Beyaz çay, insülin seviyesini ve kan şekerini dengeler. Bu özelliği sayesinde şeker hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde önemli bir rol oynar.

Beyaz çayı kimler tüketemez?


Beyaz çayın 250 ml kadarında yaklaşık olarak 50 mg kafein bulunmaktadır. Bundan dolayı beyaz çay gebelik ve emzirme döneminde tüketilmemesi gereken çaylar arasında yer almaktadır. 

Eğer beyaz çayı fazla tüketirseniz çarpıntı, yüksek tansiyon ve mide bulantısına yol açabilir. Beyaz çay ayrıca depresyon şikayetlerini de artırıcı bir etkiye sahiptir. Kan inceltici, demir desteği veya farklı hastalıklar sebebi ile devamlı ilaç kullanan kişiler için de beyaz çay tüketimi tavsiye edilmemektedir.

Beyaz çay nasıl demlenir?

Malzemeler:

- 2 çay kaşığı beyaz çay

- 1 bardak su

Kaynamış suyu 6 ila 8 dakika arasında beklettikten sonra dökün, yaklaşık 5 dakika demlenmesini sağlayın.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal