Lens Kullanmak Zararlı mı?

Lens gözünde problem olan insanların, gözlük yerine alternatif olarak tercih ettikleri bir yöntemdir. Peki lens kullanmak zararlı mıdır? İşte lens hakkında bilinmeyenler...

27.02.2019-16:07 - (Son Güncelleme: 27.02.2019-16:01) Lens Kullanmak Zararlı mı?

Lens gözünde problem olan insanların, gözlük yerine alternatif olarak tercih ettikleri bir yöntemdir. Peki lens kullanmak zararlı mıdır? İşte lens hakkında bilinmeyenler...

GÖZDE KURULUĞA YOL AÇAR

Gözde kuruluk, lensin sebep olduğu en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Lens takıldıktan sonra göz bu yabancı maddenin sertleşmemesi için sürekli sıvı ürettiğinden buna bağlı olarak göz kuruluğu görülür. Ek takviye olarak suni göz yaşı damlası kullanılmadığında lens sertleşir ve göz kapağına batmaya başlar. Bu durum sonucunda göz, enfeksiyon kapmaya açık bir hal alır.

Göz kuruluğu, varolan bulanık görme sorununu daha da artırır. Gözlük gibi lenslerde çizilebildiğinden, kişi uzun süre aynı lensi kullandığında; baş dönmesi, mide bulantısı ve geçici göz kararması sorunlarını yaşar.

GÖZÜN KORNEASINDA İNCELMEYE SEBEP OLUR

Renkli lensler normal lense göre daha çok hasara yol açtıklarından keratometri değerlerine uygun olarak kullanılmalıdır. Ancak kontrolsüz kullanılan renkli lens kişide; kısa süreli görme kaybı, göz kapağında aşırı çapaklanma ve gözün güneş ışığına olan hassasiyeti arttırır.

Uzun süre kullanılan lens, geçici bir süreliğine gözün korneasında incelmeye yol açabilir. Gece lens çıkarılmadan yatıldığında zamanla alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

LENS KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Duşa, denize ve havuza girerken lens mutlaka çıkartılmalıdır.

- Eller yıkanmaan lens çıkartılmamalıdır.

- Makyaj yapılmadan önce göze suni göz yaşı damlatıp ardından lens takılmalıdır.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal