Külotlu Çoraplar Mikrop mu Saçıyor?

Külotlu çorapları birden fazla kez arka arkaya mı giyiyorsunuz? Uzmanlar bu konuda kadınları uyarıyor ve tavsiyelerde bulunuyor.

22.07.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-08:59)  Külotlu Çoraplar Mikrop mu Saçıyor?

Külotlu çoraplar ve iç çamaşırları için uzmanların bazı uyarıları var. Özellikle arka arkaya giyiyor ve yanlış temizliyorsanız...

MANTAR TEHLİKESİ 

Pek çok kadının külotlu çoraplarını birden fazla kez giydiği bilinir. Naylon ve Spandex karışımından oluşan külotlu çoraplar bakteriler için idealdir. Bu tür kumaşlardan yapılan külotlu çoraplar bakteriler için sıcak ve nemli bölge meydana getiriyor. Doktorlara göre pamuklu iç çamaşırı giymeden giyilen tayt ve külotlu çoraplar da aynı şekilde sonuçlanıyor.

KURUTMA MAKİNESİNDEN UZAK TUTUN

Doktorlar tıpkı iç çamaşırı gibi çorapların da sık sık yıkanmasına ihtiyaç olduğunu söylüyor. Aynı uzmanlar birçok kadının sutyen ve kot pantolon gibi külotlu çorapların da birden fazla giyildikten sonra yıkandıklarını söylüyorlar.

ELDE YIKANMASI TAVSİYE EDİLİYOR

Külotlu çorapların dayanıklı olabilmeleri için de uzmanlar elde yıkamayı tavsiye ettiklerini ancak üstündeki etikette yıkama talimatlarına dikkat edilmesi, bir iç çamaşırı yıkama torbasında yıkanabileceklerini söylüyorlar. Uzmanlar külotlu çorapların kurutma makinesine kesinlikle koyulmamasını, açık hava kurutulmasını daha mantıklı olacağını da vurguluyorlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal