Göz Ağrısına Doğal Çözüm! Göz Ağrısı Nasıl Geçer?

Göz ağrısı, gün içinde maruz kaldığımızda can sıkıcı problemlere yol açabiliyor. Göz ağrısına ne iyi gelir, göz ağrısı nasıl geçer? Göz ağrısı neden olur? Doğal yollarla çözüm...

20.07.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-12:20) Göz Ağrısına Doğal Çözüm! Göz Ağrısı Nasıl Geçer?

Göz ağrısı, günlük hayatta zaman zaman yaşadığımız sağlık sorunlarından biridir. Önüne geçilmediği takdirde yorucu bir duruma gelebiliyor. Peki göz ağrısına ne iyi gelir, göz acımasına ne iyi gelir, göz ağrısı nasıl geçer? Göz ağrısı neden olur?

GÖZ AĞRISI NEDEN OLUR?

Göz ağrısı neden olur? Göz ağrısı, göz yüzeyinde ya da gözün iç kısmında meydana gelir. Göz ağrısı, şiddetli bir şekilde artmış ve görüş kaybı ile birlikte devam ediyorsa, önemli bir sorunun işareti olabilir. Bu durumda dokotra gidip önlem almanız gerekmektedir.

Göz ağrısı müdahale edilmezse baş ağrısına sebep olur. Hem göz ağrınızı geçirmek hem de doğal yollar kullanmak isterseniz detayları sizin için derledik.

GÖZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Göz ağrısına ne iyi gelir, göz acımasına ne iyi gelir, göz ağrısı nasıl geçer?

SOĞUK KOMPRES

Soğuk kompres göz ağrısına iyi geldiği gibi ağrıdan kaynaklı oluşan şişlik ve kızarıklığı da önleyecektir. Soğuk kompres kullanılırken dikkatli olmak da yarar olacaktır. Doğrudan oldukça soğuk bir cismi göz etrafınızda gezdirmek yerine ince bir bez veya tülbende sarıp sürmeniz daha sağlıklı olacaktır. 

Soğuk kompres için soğuk suyun içerisine ince bir bez batırın ve ıslak bezi göz çevrenizde masaj yaparak sürün. Bu işlemi günde iki kere uygulamanız göz ağrınıza birebir olacak.

PATATES

Çiğ olan patatesi iyi bir biçimde yıkadıktan sonra dilimleyin ve buzdolabına koyun. Patatesin kararma özelliği olduğu için dilimledikten sonra suyun içindeki patatesi alıp dolapta bu şekilde dinlendirin. Soğumuş olan patateslerden iki dilim alın ve gözlerinizin üstüne koyun. 

15 dakika bekletip sürenin sonrasında patatesleri göz etrafından alın. Bu işlemi günde 2 kere bir hafta süresince yapmanız göz ağrınıza iyi geleceği gibi göz etrafının yenilenmesinde de yarar sağlayacaktır.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çayı göz ağrısı için kullanmak isterseniz bir fincan yeşil çay kaynatın. Soğuması için dolaba koyun ve soğuduktan sonra pamuğu yeşil çay ile ıslatıp göz çevrenize masaj yaparak uygulayın. Haftada 4 gün, günde iki kere kullanmanız yeterli olacaktır.

SALATALIK

Salatalığın içerisinde iltihap önleyici içerikler bulunur. Gözün iltihabını, şişkinliğinı ve tahrişini giderir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal