Kovid-19 Hastalarına 'Remdesivir' İlacı Daha Etkili

ABD’de gerçekleştirilen bir çalışma doğrultusunda, antiviral ilaç olarak ‘Remdesivir’ kullanan Kovid-19 hastalarının, ‘Plasebo’ kullanan hastalara oranla daha hızlı şekilde iyileştiği tespit edildi. 

13.10.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-08:50) Kovid-19 Hastalarına 'Remdesivir' İlacı Daha Etkili

Tüm dünyayı etkisi altına al yeni tip koronavirüs için, kullanılan ilaçlar sonuçları doğrultusunda değişim gösterebilmekte. Kovid-19 tedavisi için kullanılan ilaçlardan olan Remdesivir ilacının, Plasebo ilacına oranla daha olumlu sonuç verdiği, incelemeler sonucu ortaya çıkmıştır.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünün (NIAID) önderliğinde gerçekleşen çalışma 1000’in üzerinde Kovid-19 hastası olan kişi incelenmiş ve bu incelemenin sonucunda, Remdesivir ilacı kullanan hastaların öbür ilacı kullananlara oranla 5 gün daha çabuk iyileştiği tespit edilmiştir.

Virüsün artmasını önleyen Remdesivir’in, hem erken evredeki Kovid-19 hastalarına, hem de ileri düzeyde semptomları bulunanlara kullanılabildiği aktarılan araştırmada, Remdesivir’in hastaların kötüleşmesine engel olduğu açıklandı. Ayrıca Emory Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan Dr. Aneesh Mehta, Remdesivir alan Kovid-19 hastası olan kişilerin daha hızlı iyileşerek daha çabuk eve döndüklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal