Kenevir Tohumunun Faydaları

Anadolu'da çedene adıyla bilinen kenevir tohumu, bazı yerlerde çok sık tüketilir. Kenevir tohumunun sağlığa pek çok faydası vardır. Peki nedir bu faydaları?

10.01.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-13:03) Kenevir Tohumunun Faydaları

Anadolu'da çedene adıyla bilinen kenevir tohumu, bazı yerlerde çok sık tüketilir. Kenevir tohumunun sağlığa pek çok faydası vardır. İşte kenevir tohumunun faydaları...

Ülkemizde daha çok kuş yemi olarak kullanılan kenevir tohumu, son yıllarda mutfaklarımızda yerini almaya başladı.

İşte kenevir tohumunun faydaları;

- Protein bakımından oldukça zengindir. İnsan vücudunun işleyişi için oldukça önemli olan aminoasitleri içerir. Günde 3 yemek kaşığı kenevir tohumu tüketmek, bir kişinin günlük protein ihtiyacının üçte birini karşılar. Özellikle vegan ve vejetaryen beslenenler için ideal bir besindir.

- GLA (gama linolenik asit) adı verilen bir yağ asidi de içeren kenevir tohumu, bu özelliği sayesinde vücuttaki hormon dengesini sağlamaya yardımcı olur.

- Beyin sağlığını korur.

- Kolesterolü düşürmeye yardımcıdır ve bu yüzden kalp damar sağlığını korur.

- Saç ve cilt sağlığı için faydalıdır.

- Adet öncesi sendromu, aşırı ağrılı adet gibi sorunları önler.

- Kenevir tohumu, oldukça iyi bir lif kaynağıdır. Bağırsakların işleyişini kolaylaştıran içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler, ishal ve kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.

- Uyku sorunlarını gidermeye yardımcı olur.

- Kemikleri güçlendirir.

- İçerdiği vitaminler ve özellikle demir sayesinde, kansızlık ve kansızlığa bağlı yaşanabilen yorgunluk, baş ağrısı, halsizlik gibi şikayetlerin önlenmesine yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal