Goji Berry Faydaları Nelerdir?

Goji berry faydalarıyla son dönemlerde oldukça popüler bir meyve konumunda. Goji berry meyvesinin faydalar nelerdir? Goji berry hangi hastalıklarda kullanılır? Goji berry kürü nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

09.01.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 17.02.2022-16:35) Goji Berry Faydaları Nelerdir?

Goji berry faydalarıyla son dönemlerde oldukça popüler bir meyve konumunda. Goji berry meyvesinin faydalar nelerdir? Goji berry hangi hastalıklarda kullanılır? Goji berry kürü nasıl yapılır?

Goji berry yüksek miktarda A vitamini içermektedir. A vitamini sayesinde göz hastalıklarına karşı iyi bir savunma mekanizması oluşturmaktadır. Goji berry içerdiği A vitamini ile ilerleyen yaşlarda bireylerde ortaya çıkan katarak hastalığına karşı önleyici bir doğal ilaçtır. 

Goji berry'nin vücuda etkileri;

- Goji berry diyabet hastaları için de mucizevi bir meyvedir. Kandaki insülin direncini düşüren goji berrynin tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

- Goji berry kilo vermede de oldukça etkilidir bunun sebebi de yağ yakımını hızlandırmadır.

- Goji berry, sindirimin sistemine etki ederek sindirimi kolaylaştırmakta bağırsak florasını korumaktadır. Bu sayede goji berry kabızlığı da önlemektedir. 


- C vitamini deposu olarak bilinen portakalı gölgede bırakan goji berry oldukça yüksek miktarda C vitamini içermektedir. İçerdiği vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirmekte olup vücut direncini arttırıcı bir özelliği de beraberinde sunmaktadır.

- Goji berry kış aylarında koruyucu bir meyvedir. Üst solunum yolu hastalıklarını engellemek adına goji berry tüketimine gereken önem verilmelidir. Uzmanlar goji berry tükettikten sonra da bol miktarda su içilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

- Goji berry doğurganlığa etki ederek, doğurganlık oranını artırmaktadır. Rahim duvarını güçlendiren goji berry, kısırlık tedavisinde de kullanılmaktadır.

GOJİ BERRY KÜRÜ TARİFİ

Goji berry için malzemeler;

- 1 su bardağı su

- 10 adet kuru goji berry 

Goji berry hazırlamak için; ilk olarak 1 su bardağı su ile 10 adet goji berryi 5 dakika kaynatın. Ardından ocaktan alarak dinlendirmeye bırakın. Goji berryler şişip genişleyene kadar dinlendirme işlemine devam edin. Sonrasında bu kürü blendardan geçirin. Ilıdığında tüketebilirsiniz. Mutlaka her öğünden 30 dakika önce yağ yakan goji berry kürünü bir bardak tüketmeniz gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus bu kürü uygularken günde muhakkak en az 2 litre su tüketmek. Buna ek olarak, goji berry kürünü tüketirken başka bir kür uygulamayınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal