Tavuk Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mutfağımızda sıkça yer verdiğimiz tavuğu tüketirken nelere dikkat etmeliyiz? Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, dikkat etmemiz gereken noktaları bizlerle paylaştı.

10.01.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-11:27) Tavuk Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mutfağımızda sıkça yer verdiğimiz tavuğu tüketirken nelere dikkat etmeliyiz? Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, dikkat etmemiz gereken noktaları bizlerle paylaştı. İşte detaylar..

Öncelikle son kullanma tarihine dikkat etmemiz gerektiğiniz söyleyen Prof. Dr. Artık,son kullanma tarihine kadar tüketmemiz gerektiği konusunda uyarıyor.

Tavuk yıkanırsa zehirlenme riski artıyor

Prof. Dr. Artık, "Tavuk etinin pişirilmeden önce yapılması gereken tek şey, mutfak tezgahı ve malzemelerine teması mümkün olduğunca engellenerek doğrudan tencereye alınmasıdır. Çiğ tavuk pişirilmeden önce yıkanırsa gıda zehirlenmesi riskini arttırmaktadır. Tavuk eti iyi piştiği takdirde tüm zararlı mikroorganizmalar yok olacaktır" ifadelerini kullandı.

Elleri iyi yıkamak gerekiyor

Tavuğun pişirilmeden önce yıkanmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Artık, "Tavuk etinin yıkanmasına gerek yoktur. Tavuğun doğal olarak mikroorganizma yükü yüksektir. Tavuğu pişirmeden önce yıkadığımızda; mikroorganizma yükünü azaltamadığımız gibi lavabo, musluk, tezgah yüzeylerine ve hatta ellerimize sıçrayan bu mikroorganizmalar çapraz bulaşmaya da sebep olabilir. Sonrasında mutlaka bu yüzeylerin dezenfeksiyonu yapılmalı ve eller en az 20 saniye sıvı sabunla ovalanarak yıkanmalıdır" diyerek uyarıda bulunuyor.

Tavuğu bütün olarak pişirin

Tavuğun bütün olarak pişirilmesi gerektiğini vurgulayan Artık, "Özellikle, etin en zor pişen iç kısımlarında kanlı ya da kırmızı bir bölüm kalmamasına dikkat edilmelidir. Tavuk ve diğer et ürünlerinin tamamen pişirilmesi için iç sıcaklıklarının 72 derece veya daha yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi tavsiye edilir" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal