Detoks Etkili 5 Besin

Günlük yaşantımızda kirli hava, sigara, alkol, fast food yiyecekler ve temizlik malzemeleri gibi birçok zararlı etkene maruz kalırız. Vücudumuzun temas ettiği bu zararlı etkenlerden kurtulmak için detoks içeriği yüksek gıdalara ihtiyaç duyarız. Peki nedir bu gıdalar?

10.01.2019-11:16 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-11:10) Detoks Etkili 5 Besin

Günlük yaşantımızda kirli hava, sigara, alkol, fast food yiyecekler ve temizlik malzemeleri gibi birçok zararlı etkene maruz kalıyoruz. Vücudumuzun temas ettiği bu zararlı etkenlerden kurtulmak için detoks içeriği yüksek gıdalara ihtiyaç duyarız. Peki nedir bu gıdalar? İşte detaylar...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, vücudu arındırmak için detoks etkili 5 kış besinini anlattı. İşte o yiyecekler...

Bal kabağı

Araştırmalar, lif yönünden zengin olmasının bağırsakların temizlenmesine katkı sağladığını ve kabızlık gibi bağırsak şikayetlerini azalttığını ortaya koyuyor.

Ispanak

Ispanak kabızlığı önlemeye ve sağlıklı bir sindirim sistemini teşvik etmeye yardımcı olan lif ve su açısından oldukça zengin bir besin.

Turp

Turp bol miktarda lif sağlayarak sindirimi kolaylaştırıyor. Aynı zamanda safra üretimini düzenlerken, karaciğeri ve safra kesesini koruyor.

Greyfurt

Yüzde 88’i sudan oluşan greyfurt C vitamininin de iyi bir kaynağı olup, vücudu toksinlerden arındırmaya oldukça yardımcı.

Kivi

Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor, kabızlığı gideriyor. Actinidin enzimi içeriği sayesinde sindirimi de kolay olan bir besin.



Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal