Kenan Doğulu'ya Bulaştığı İddia Edilen HIV Virüsünün Belirtileri Nelerdir? HIV Öldürür mü?

Kenan Doğulu ve Beren Saat iddiası ile gündeme gelen ve en çok arananlarda yer alan HIV virüsü hakkında yapılan araştırmalar sonucunda HIV virüsünün belirtileri, tedavisi ve ölümcül olup olmadığına dair sizin için araştırma yaptık.

07.08.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-11:38) Kenan Doğulu'ya Bulaştığı İddia Edilen HIV Virüsünün Belirtileri Nelerdir? HIV Öldürür mü?

AIDS olarak ifade edilen HIV pozitifin ilerlemiş hali son zamanlarda gündemde. Nasıl belirtiler gösterdiği ve tedavisinin nasıl olacağı merak ediliyor. Peki, AIDS öldürür mü? İşte, soruların cevabı...

HIV(+) BELİRTİLERİ NELERDİR?

İnsanın HIV ile karşılaşmasından iki ila dört hafta içerisinde ateş, üşüme, ciltte döküntü ve grip gibi belirtiler görülebilir. İşaretler enfeksiyondan sonra birkaç hafta süresince devam edebilir.
HIV enfeksiyonunun en erken aşaması sonrası, HIV oldukça düşük seviyelerde artmayı sürdürür, bu nedenle kronik ishal, hızlı kilo kaybı ve fırsatçı enfeksiyonlar benzeri daha ciddi göstergeleler senelerce görülmeyebilir. (Fırsatçı enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi zayıflmasının ardından, sağlıklı bağışıklık sistemine sahip bireylerden daha sık veya daha ciddi şekilde görülen enfeksiyonlar ve enfeksiyona bağlı kanser çeşitleridir.)Tedavi edilmediği zaman HIV, genellikle 10 sene veya daha uzun bir zaman sonrasında AIDS’e ilerlemektedir. Bu zaman bazı insanlarda daha kısa olabilmektedir.

HIV NASIL TEDAVİ EDİLİR?

HIV enfeksiyonun tedavisinde virüsün çoğalmasını kontrol eden, antiretroviral tedavi (ART) şeklinde isimlendirilen ilaçlar kullanılmaktadır. ART, HIV’in çoğalmasını engeller ve bedendeki virüs miktarını azaltır. Vücutta daha az virüs yükünün var olması bağışıklık sisteminin etkinliğinin güçlenmesini ve hastalığın AIDS’e ilerleyişinin engellemesini sağlar. HIV (+) olan insanların mümkün olan en kısa zamanda tedaviye başlamaları gerekmektedir.

HIV VİRÜSÜ ÖLÜMCÜL MÜDÜR?

HIV (+) virüsü öldürmez ancak AIDS ölümcüldür.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal