Kanserli Hasta Tatlı Yiyebilir Mi?

Gerek Türkiye'de gerekse dünyanın tüm ülkelerinde görülme oranı artan hastalıkların başında kanser geliyor. Eskiye göre son derece başarılı olan tedavi yöntemleri ile bundan kurtulmak mümkün. Elbette bunun için erken teşhisin önemi bir hayli fazla. Merak edilen konu kanser hastalarının tatlı yiyebilir mi?

13.06.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:00) Kanserli Hasta Tatlı Yiyebilir Mi?

Kanser Hastalarının Tatlı Yemesi Mümkün mü?

Kanser hastalarının tatlı yemesi, özellikle birçok uzman doktor tarafından önerilen bir durum değildir. Bu konuda genellikle hakim olan görüşe göre tatlının neden olduğu birtakım sorunlar vardır. Elbette bu durum, halen kanser tedavisi devam eden ve kemoterapi gören hastalar içindir. Onun haricinde ise tatlı tüketimi çok abartılı bir biçimde olmadıktan sonra yapılabilir.

Kanserli hastaların tatlı tüketimi, bu ürünleri sahip olduğu özellikten dolayı  genellikle sakıncalıdır. Çünkü tatlıda yer alan özel maddelerden dolayı hücreler çok iyi bir hale gelir ve beslenir. Bu elbette istenen bir durumdur. Fakat kanserli olan hücrelerin de bu şekilde beslenmesi söz konusu olduğu için bu tip yiyeceklerden genellikle uzak durmak yapılacak en mantıklı şeydir.

Kanserli Hastaların Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Kanserli hastaların beslenmesi son derece özel bir biçimde olmak zorundadır. Özellikle kemoterapi gören kişileri bu tedavi öncesinde şunlara dikkat etmesi çok önemlidir;

  • Gün içinde minimum olarak 5 porsiyon meyve ya da sebze tüketmek hastalar için son derece sağlıklı bir yaşama sahip olmak demektir.
  • Özellikle bu dönem içinde tedaviden kaynaklı bazı kayıpların ortaya çıkması her daim normaldir. Buna karşı önlem almak gerekir. Bol bol protein tüketmek bundan dolayı çok gerekli olan bir durumdur.
  • Kemoterapi sırasında birden çok yan etki ortaya çıkar. Bunların tümü de son derece ciddi olduğu için hemen müdahale etmek çok önemlidir. İşte bu yüzden en az 2 litre su tüketimi son derece mantıklıdır. Bu şekilde kendinizi çok daha iyi hissetmeniz mümkündür.
  • Kanserli hastaların sağlıklı beslenmesi için aynı zamanda bazı şeyleri kısmaları gerekir. Bunların başında ise yağlı olan et gelir. Bunun genellikle hasta üzerinde çok zararlı sonuçlara neden olduğu kabul edilmiş bir gerçektir.
  • Genellikle işlenmiş olarak bilinen etten de uzak durmak gerekir.
  • Bunun yanı sıra hiçbir şekilde besleyici bir değeri bulunmayan ve içinde çok bol yağ ve şeker olan yiyeceklerden kaçınmak şarttır.
  • İşlenmiş tahıllar kanser hastaları için çok da uygun değildir. Onun yerine tam tahıl olarak bilinen kepekli ürünlerin tercih edilmesi çok daha mantıklı olacaktır.

Kanserli hasta tatlı yiyebilir mi: Doktorlara göre kanser tedavisi devam eden bir hastanın tatlı yemesi, bazı olumsuz sonuçlara neden olacağından çok tavsiye edilen bir durum değildir. Bundan dolayı çok daha sağlıklı beslenmek şarttır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal