Kansere Karşı En Dirençli Kan Grubu Tespit Edildi!

İsveç'te bulunan Karolinska Enstitüsü uzmanları, 35 yıl süresince muayene edilen 1 milyondan fazla bireye ait sağlık verileri üzerinde inceleme yaptı. Kansere karşı en güçlü kan grubunun 0 (sıfır) kan grubu olduğu ortaya çıktı.

19.08.2019-13:00 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-12:48) Kansere Karşı En Dirençli Kan Grubu Tespit Edildi!

Enstitü, kan grubu ile kanser arasındaki ilişkiyi orataya koyacak incelemelerde bulundu. 1 milyondan fazla insanın verileri değerlendirildi.

HANGİ GRUPLAR RİSK ALTINDA

Kansere yakalanma riski ile kan grupları arasındaki bağlantının incelendiği araştırma sonuçlarına göre kan grubu '0' olan kişilerin kanser belirtilerine karşı daha dirençli oldukları belirlendi.

Bilim insanlarının araştırmaları kansere yakalanma oranı kadar, geliştirilen kanserin çeşitlerinin de kan grupları arasında farklı olduğu gerçeğini göz önüne serdi.

Araştırmada "A" grubundakilerin mide kanseri, "B" ve "AB" kan grubu olanların ise pankreas kanseri olma riskinin daha yüksek olduğu öngörüldü.

 

YÜZDE 55'TEN DAHA FAZLA

Araştırma esnasında, kan grubuyla mide kanseri arasındaki bağ da inceleme konusu oldu. Sonuçlar "A", "B" ve "AB" grubu kan taşıyanların "0" grubu kana sahip olan kişilere göre yüzde 55 oranında daha çok mide kanserine yakalandığını göstermişti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal