Kan Grubu Kartı Nedir Nereden Alınır, Ücreti Ne Kadar?

Kan grubu kartı nedir ve nereden alınır? Kan grubu kartı nasıl alınır? Kan grubu nasıl öğrenilir? Kan grubu kartı ne işe yarar? Kan grubu kartı ile bilmek istediğiniz herşeyi sizin için derledik.

10.05.2019-15:40 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-15:26)

Kan grubu kartı, ehliyet, pasaport, iş başvurusu işlemlerinde başvuran kişiden istenen belgedir. Kan grubu kartlarında kişinin kimlik ve adres bilgilerinin yanı sıra kan grubunun ne olduğu bilgileri paylaşılır.

NEREDEN VE NASIL ALINIR?

Herhangi bir ihtiyaç durumunda kan grubu kartı almak isteyen bireyler çeşitli sağlık kuruluşlarına başvuru yaparlar. Kan grubu kartı aile sağlık merkezleri ,özel sağlık merkezlerinden, Kızılay’dan, özel ve devlet hastanelerinden temin edilebilir. 

Sağlık kuruluşuna kan grubunuzu öğrenmek adına başvuru yaptığınızda  kan grubu kartınızı da istediğinizi bildirmelisiniz. Kan grubunu öğrendikten hemen sonra içerisinde onaylı belge niteliği taşıyan kan grubu kartınızı alabilirsiniz. Kan grubu kartına acil ihtiyacı olan kişiler için en hızlı yöntem özel sağlık kuruluşları ve hastanelerdir. Kan grubunun hangisi olduğunu ve kartını almak isteyenler aile sağlığı merkezlerine gidebilir. 

ÜCRETİ NE KADAR?

Özel hastanelerde kan grubu kartları için istenen ücret genellikle 10 TL ile 30 TL arasındadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal