Islak Maske Uyarısı

Geçtiğimiz günlerde basra alçak basıncı nedeni ile birçok kentte yüksek sıcaklıklar yaşandı. Sıcaklarda maske takmaktan bunalan vatandaşlar ise farklı yollara başvurdu. Peki başvurulan yöntemler ne kadar doğru?

14.09.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-11:05) Islak Maske Uyarısı

Bazı vatandaşların maskelerini serinlik vermesi amacıyla ıslattıklarını söyleyen Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, bakterileri ve mikroorganizmaların daha kolay yerleşmesine neden olduğunu belirtti ve ‘Buzluğa da koyuyorlar, keşke işe yarıyor olsa’ ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, maskelerini ıslatan, hatta buzdolabına koyan vatandaşların olduğu duyumu üzerine ıslak maskenin kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Buzluğa koyulan maskeler için ise ‘Buzluğa da koyuyorlar, keşke işe yarıyor olsa, biz herhalde Adana'da çok tercih ederiz böyle bir olayı. Şimdiki bilgilerimizin ışığında ıslak ortam her zaman mikroorganizmaların, bakterilerin kolay yerleşip, bizi enfekte edebileceği bir yerdir. Biz bu tür kullanımları tasvip etmiyoruz’ ifadelerini kullandı.

Maskelerin yere atılmasının ise çevre sağlığına tehdit olduğunu söyleyen Taşova, normal bir çöp kutusuna atılmasını ve maskeyi attıktan sonra ellerin hemen yıkanmasını tavsiye etti.

ELDİVEN KULLANMAYIN

Prof. Dr. Taşova, eldiven kullanan kişilerin el yıkamadığını, o eldivenle ise her yere dokunduklarını hatta gözlük düzeltip maskeyi çıkardıklarını hatırlarıyor. Taşova, ‘Sanki o eldiven mikrop tutmuyormuş gibi her yere dokunuyorsunuz. O kadar güzel mikrop tutuyor ki o eldiven. Son derece anlamsız, gereksiz bir uygulama. Eldiven takıldığı zaman el hijyeni uygulanmıyor. Bunun en önemlisi eldiven takmak değil, el hijyenini uygulamaktır’ ifadeleriyle eldiven kullanmak yerine el hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal