Özel Araçlarda Maske Takmak Ve Dezenfektan Bulundurmak Zorunlu Mu?

Sosyal medyada özel araç içerisinde maske takılması ve kolonya bulundurma zorunluluğu geldiğine ve kurallara uyulmadığında da 3 bin lira ceza kesildiğine yönelik iddialar ortaya atıldı. İçişleri Bakanlığı, 81 ilde ev hariç her yerde maske takmayı zorunlu hale getirdi.

09.09.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-12:33) Özel Araçlarda Maske Takmak Ve Dezenfektan Bulundurmak Zorunlu Mu?

Sosyal medyada ortaya atılan bir iddiaya göre özel araçlarda maske ve dezenfektan bulundurma zorunluluğu geldi. Kurala uymayan vatandaşlara 3 bin lira ceza kesileceği öne sürüldü.

Emniyet yetkilileri şu anda böyle bir uygulama bulunmadığını söyledi. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitelerinde de böyle bir duyuruya yer verilmemiş. İçişleri Bakanlığı'nın yeni yayınlanan genelgesiyle ev haricinde maske takmak zorunlu hale getirildi. Ancak sıvı dezenfektanlarla ilgili bir düzenleme bulunmuyor.

‘BÖYLE BİR UYGULAMA YOK’

Emniyet Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Departmanı taraflarına böyle bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi. İstanbul Bölge Trafik Şube Müdürü Mustafa Şaşmaz, ‘Valilikten böyle bir genelge gelmedi, özel araçlarda böyle bir kontrol uygulamıyoruz’ dedi. İzmir Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de şu an için böyle bir uygulamanın olmadığını doğruladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal