Koronavirüs Nedeniyle Çocuğunu Okula Göndermek İstemeyen Veli Ne Yapacak?

Koronavirüs sürecinde çocuğunu okula göndermek istemeyen veli ne yapacak? Çocuklar devamsız mı sayılacak?

09.09.2020-11:21 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-16:45) Koronavirüs Nedeniyle Çocuğunu Okula Göndermek İstemeyen Veli Ne Yapacak?

Tüm dünyada etkisine devam eden koronavirüs sebebi ile veliler, çocuğunu okula göndermek istemiyor. Fakat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Eylül tarihinde 1. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağını ifade etti. Çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler ise okul idaresine mazeret bildirirse eğer öğrenci uzaktan eğitim almaya devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün yapmış olduğu açıklamada '21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece halihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız.' ifadelerini kullandı. Bu süreç içerisinde 1. sınıflar uyum haftası içerisinde bir gün diğer haftalarda ise iki gün okula gidecek. Bakan Selçuk, çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerin ise bu durumu okul yönetimine bildirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

DEVAMSIZ SAYILMAYACAK

Çocuğunu okula göndermek istemeyen anne babaların merak etmiş oldukları konunun detaylarını ise Bakan Selçuk şu sözler ile açıkladı 'Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır.

OKULDA KALIŞ SÜRELERİ KISALTILACAKTIR

Bu kademeler de Sağlık Bakanlığı tavsiye kararları doğrultusunda, sınıf mevcudu yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak, azaltılacaktır ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır. Eğitim, yüz yüze eğitime ek olarak uzaktan eğitim yolu ile devam edecektir.'

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ

Bakan konu ile ilgili sözlerine şu şekilde devam etti; 'Böylece hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim imkanları bir arada kullanılarak eğitim öğretime devam edilecektir. Sınıf mevcudunda sağlanan azalma, okul servislerine de aynı oranda yansıyacaktır. Yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun rehberliğinde her türlü tedbiri alıyoruz.

Okul hayatını daha önce tecrübe etmemiş olan birinci sınıf öğrencilerimizi; seyreltilmiş sınıflarımız, eğitim programımız, sosyal mesafeye riayet ederek oynayacakları temassız oyunlarımız, titizlikle çalışılmış uyum haftası içeriklerimiz ve elbette ki bu süreci omuzlayacak öğretmenlerimizin gayretleriyle karşılayacağız.'

DİLEKÇEDE BELİRTMELERİ YETERLİ

Bir başka yandan da velilerin okul yönetimine yazmış oldukları dilekçe içerisinde çocuklarını göndermeme nedeni olarak 'kronik rahatsızlık' ya da 'endişe duyduklarını' yazmaları yeterli görülecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal